20 frågor med Johan Olofsson
Publicerad: 2024-05-05
20 frågor
Johan Olofsson förlängde nyligen sitt kontrakt med Malmö och förbereder sig för sin åttonde raka säsong i klubben. Nu ska vi lära känna 29-åringen bättre med hjälp av 20 frågor och det blir ett samtal om likheterna med Neymar, den värmländska rivieran, matinspiration från Markus Aujalay samt tankarna inför att bli pappa för första gången.

1. Vilken var huvudanledningen till att du ville förlänga med Malmö Redhawks?
– Först och främst trivs jag väldigt bra här. Vi köpte lägenhet här för ett par år sedan, känner till stan, trivs med personerna i och runt laget. Sedan är förhoppningen att vi ska få det att lyfta åt rätt håll. 

2. Hur händig är du, hur mycket fixar du i lägenheten?
– Jag klarar av att måla. Jag har även försöka koppla lite el, men tjejen blir vansinnig när jag gör det för jag kan inte egentligen, men jag har lite kompisar som är elektriker. Vi renoverade köket och då bar jag in bänkskivan. Det klarar jag av.

3. Vem i laget skulle du helst ta hjälp av när det kommer till renovering och vem är sist på den listan?
– Jag litar inte på någon i laget, det ska gudarna veta. Vi har många som är extremt dåliga när det kommer till sådant här. Vissa har ringt mig när de har behövt hjälp med att borra och jag är kass egentligen, men på den nivån är det. Men jag skulle inte ringa Fredrik Händemark om jag behövde hjälp med något. Johan Ivarsson hade jag nog kunnat ringa. Han har bra koll.

4. Om du är sportchef i ett SHL-lag och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.
– Jag hade tagit Janne Kuokkanen från Malmö, om jag får det även fast han precis har lämnat? Sedan tar jag Joel Persson (Växjö) som back och i målet stället vi Joel Lassinnanti (Luleå).

5. Vem är svårast att möta i SHL?
– Jag skulle vilja säga Joakim Nygård för hans fart, men jag har inte så mycket med honom att göra eftersom han är forward. Men kanske någon stor jobbig back. Jag säger Petter Granberg i Skellefteå. Han är bra på att boxa ut och är rejäl framför mål.

7. Om du inte hade varit hockeyspelare, vilket yrke hade du haft då?
– Fotbollsproffs. Jag slutade tidigt med fotboll, men det är största drömmen.

8. Om du ska jämföra din spelstil på fotbollsplanen med någon vi känner till?
– Jag vill säga Neymar, med det är ett sådant otroligt krydd, haha. Men jag kommer att säga det ändå.

9. Vilka rutiner har du en matchdag?
– Många. Vill du ha hela köret? Tvånudd är ett måste, ett försök till nap är ett måste och en nytejpad klubba är givetvis ett måste. Jag sätter alltid på mig vänstersidan först på alla grejer. Där har du några. 

10. Vilken app använder du mest?
– Flashscore är med där uppe. Jag kollar resultat där, både fotboll och hockey. Sedan ska jag inte ljuga, Instagram är med där uppe också.

240229 Malmö Redhawks Johan Olofsson inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Oskarshamn den 29 februari 2024 i Malmö. 
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0773
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league malmö redhawks oskarshamn PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Johan Olofsson skrev nyligen ett nytt ettårskontrakt med Malmö.

10. När var du riktigt lycklig senast?
– När jag fick reda på att vi ska få barn, vårt första.

11. Hur går tankarna inför att bli pappa?
– Det är lite skräckblandad förtjusning. Det är många i laget som har blivit pappor och det är mycket gnäll på att det blir lite sömn. Jag är i läget att det ska bli otroligt kul, men samtidigt lite jobbigt.

12. Vem av papporna i laget gnäller mest på sömnbrist?
– Händemark.

13. Hur bra är du på att laga mat?
– Hyfsad ändå. Det har blivit att jag står för matlagning här hemma eftersom tjejen jobbar till klockan 18 varje dag. Jag kollar mycket på Markus Aujalays recept.

14. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?
– Jag vaknar upp i 30 graders värme i Arvika, en ledig lördag. Forbollstennis med ett kompisgäng och lite bira på det.

15. Vad ser du för tv-serie just nu?
– Just nu är Shōgun på Disney+. På tal om serier, har du sett Miraklet i Gullspång på SVT? Om inte är det en dokumentär att kolla på.

16. Om du ska unna dig något, vad köper du då?
– Popcorn och choklad, och då helst Marabou havssalt. Det är en enkel grej jag kan unna mig ibland.

17. Vilken är din favoritplats?
– Jag får nog säga mamma och pappas hus precis utanför Arvika, 200 meter från vattnet. Jag brukar säga att det är värmländska rivieran, men det är inte alla som håller med. För mig är det det.

18. Vad kommer det fram för känslor när du tänker på den platsen?
– Det är lugn. Harmoniskt. Avslappnat. De gånger jag är där har jag ledigt. Bara positivt.

19. Vilken film har du sett flest gånger?
– Sagan om Ringer-trilogin. Jag har säkert sett den sju, åtta gånger. Det är några timmar. Om jag ska se den med någon som inte har sett den blir det extended version. Då är det bara att sätta sig och njuta.

20. Hur gammal kommer ditt barn att vara första gången du sätter igång Sagan om Ringen-filmerna?
– Det kommer bli tidigt, haha. Tio år.

Här finns fler intervjuer i artikelserien 20 frågor.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners