Brynäs klara för spel i SHL 2024/25!
Publicerad: 2024-04-23
SHL
Brynäs vann den fjärde finalmatchen mot Djurgården, och finalserien i HockeyAllsvenskan med 4-0 i matcher, och är därmed klara för spel i SHL 2024/25!

Välkomna tillbaka till SHL, Brynäs!

Laget är tillbaka i ligan efter att ha vunnit finalen i HockeyAllsvenskan mot Djurgården med 4-0 i matcher.

– Jag kan inte med ord beskriva hur fantastiskt lycklig och lättad jag är över att vi som klubb och förening gjort det vi gjort i år, säger Ove Molin i TV4-sändningen.

Ove Molin som var i tårar efter degraderingen i fjol då han var huvudtränare, och som nu varit med på resan tillbaka som assisterande tränare.

– Det har varit ett år som har varit förknippat med massor av känslor. Jag vill aldrig uppleva det man fick vara med om förra året, det var otroligt ledsamt.

Förra säsongen förlorade Brynäs kvalet mot Malmö vilket innebar degradering till HockeyAllsvenskan, men sejouren i den ligan blev alltså bara ettårig.

"Roliga och tuffa matcher"

Brynäs vann grundserien i klar stil, hade sju poäng ner till tvåan Södertälje, och slog sedan ut Nybro (kvartsfinal) och Karlskoga (semifinal) under vägen mot finalen, där man ställdes mot Djurgården.

I finalen har Brynäs vunnit matcherna med 6-2, 2-1, 6-3 och 3-1.

– Det har varit roliga och tuffa matcher, vi har bara försökt se framåt hela tiden, säger Anton Rödin till Brynäs kanaler.

Spelartruppen hyllar supporterstödet under säsongen.

– Det har varit fantastiskt, var vi än spelat i Sverige så har det varit fullt med brynäsare, säger Johan Larsson i Brynäs kanaler.

Noterbart: med totalt 13 SM-guld så är Brynäs den klubb som har näst flest SM-guld, räknat från 1922.

BB240423EW061 BILDBYRÅN

Jonas Gustavsson