NY SEGER FÖR OSKARSHAMN OCH POÄNGSHOW AV BERNHARDT
Publicerad: 2023-08-30
Försäsong
David Bernhardt var gårdagens stora förgrundsfigur. Backen gjorde fyra poäng när MoDo besegrade Björklöven med 5-4. Även Oskarshamn vann i går efter övertidsavgörande från Viktor Lodin mot HV71 medan Leksand fick se sig besegrat av Västerås.

Västerås IK-Leksands IF 3-1

Leksand inledde målskyttet mot allsvenska Västerås, men sedan var det roliga över för dalalaget. Västerås kvitterade innan den första perioden var över och i mellanakten gjorde de ytterligare två mål. Eftersom den tredje perioden blev mållös vann Västerås med 3-1.

– Det spelar ingen roll att det är en försäsongsmatch. Man vill verkligen vinna. Då gäller det för oss som SHL-lag att vara påkopplade och det klarade vi inte av idag, säger Marcus Karlberg till Leksands hemsida.

Leksands enda mål gjordes av nyförvärvet Lukas Vejdemo.

IK Oskarshamn-HV71 2-1 OT

Oskarshamns segersvit under försäsongen håller i sig. Mot HV71 kom femte segern – på fem matcher. Logan Hutsko inledde målskyttet, men HV71 svarade genom ett mål från Joonas Nättinen. Därmed gick matchen till övertid och där var det Oskarshamns Viktor Lodin som klev fram. Det var hans gjorde mål under försäsongen – och med det är han målbäst i Oskarshamn.

Oskarshamns hemsida finns en längre matchrapport och här skriver HV71 om matchen.

MoDo Hockey-Björklöven 5-4

MoDo inledde SCA-cupen med att besegra Björklöven. Mycket tack vare David Bernhardt, som var direkt inblandad i fyra av målen (ett mål, tre assist). Bernhardt öppnade målskyttet och MoDo hade även 2-1, men två gånger kvitterade Björklöven. Därefter gjorde MoDo tre raka mål och det skulle visa sig bli ett matchavgörande ryck. Björklöven reducerade två gånger om, men fick inte in någon kvittering.