MATCHGUIDE: Får Växjö hål på Joel Lassinantti?
Publicerad: 2024-03-21
Matchguide
Luleå knep den sista kvartsfinalplats – mycket tack vare Joel Lassinanatti. Han höll nollan i de två avslutande åttondelsfinalerna mot Örebro och senast Luleå och Växjö möttes (i slutet av januari) spikade Luleåmålvakten igen.

Precis som förra säsongen möts Växjö och Luleå i kvartsfinal. Serien inleds i kväll i Vida Arena och en match i matchen blir mellan målvaktsfantomerna Emil Larmi och Joel Lassinantti. Den sistnämnde kommer in i kvartsfinalen med gott självförtroende efter att ha hållit nollan i två raka matcher. Dessutom höll Lassinantti tätt senast de här lagen möttes, den 30 januari. I den matchen vann Växjö skotten med 29-20, men Luleå stod som segrare med 2-0.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Luleå vann tre av fyra matcher i grundserien mot Växjö.

- På dessa fyra matcher gjorde Luleås Oscar Eklind tre mål.

- Luleå spelade tre matcher på fem dagar den gångna veckan, medan Växjö inte har spelat match sedan förra tisdagen, då grundserien avslutades.

- En formstark Växjöspelare är Noah Östlund, som avslutade grundserien med att göra tre mål på tre matcher.

MATCHSERIEN

Kvartsfinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Växjö och därefter väntar två matcher i Luleå, innan det är varannan match i Växjö och varannan i Luleå.

SCHEMAT

21/3 Växjö Lakers-Luleå Hockey
23/3 Växjö Lakers-Luleå Hockey
25/3 Luleå Hockey-Växjö Lakers
27/3 Luleå Hockey-Växjö Lakers
19/3 Växjö Lakers-Luleå Hockey
31/3 Luleå Hockey-Växjö Lakers
2/4 Växjö Lakers-Luleå Hockey

Johannes Hägglund