Årets Rookie 2023/24: Jonathan Lekkerimäki, Örebro
Publicerad: 2024-05-08
SHL AWARDS
Succén fortsätter för Jonathan Lekkerimäki. JVM:s MVP, Årets Junior i SHL och nu även mottagare av Årets Rookie SHL. "Det är ärofyllt och otroligt roligt", säger Jonathan Lekkerimäki.

Årets Rookie är en årlig utmärkelse som SHL delar ut tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel. Priset tilldelas en spelare som gjort stora framsteg under säsongen.

Och vilken säsong den hårdskjutande

19-åringen Jonathan Lekkerimäki har haft. Med sina 31 poäng i grundserien toppar han inte bara Örebros interna poängliga utan är även poängbäste juniorspelare i ligan.

– Jag kom in bra i Örebro, allt var nytt men de har tagit hand om mig väldigt bra och jag har trivts väldigt bra i laget. En rolig säsong. Nu väntar nya äventyr så det är bara att gasa på, säger Jonathan Lekkerimäki.

Sam Hallam, förbundskapten i Tre Kronor var på plats när Jonathan Lekkerimäki fick ta emot priset.  

– Jonathan är otroligt giftig och under den här säsongen har väl hela hockeysverige lärt känna hans skott och hans förmåga att alltid vara skottredo, säger Sam Hallam.

Förutom äran innebär vinsten 50 000 kronor att skänka till valfritt projekt som stärker svensk hockey. Jonathan Lekkerimäki valde moderklubben Flemingsberg IK. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.

IMG_1689

SHL
SHL:s huvudpartners