MATCHGUIDE: Finaldags – kan Skellefteå stoppa Rögles segertåg?
Publicerad: 2024-04-20
Matchguide
För andra året i rad är Skellefteå klart för final och där väntar segermaskinen Rögle. Ängelholmslaget åker norrut med hela tio raka slutspelssegrar. Förlänger de den sviten i dag eller blir det Skellefteå som kniper match 1?

Rögle säkrade finalplatsen för en dryg vecka sedan och i torsdags blev det klart att det är Skellefteå som står för motståndet, och det är två lag som längtar efter ett SM-guld. Rögle har aldrig vunnit en SM-titel, medan Skellefteå, som spelar sin nionde final på 14 säsonger, inte har gått hela vägen på tio år.

Rögle har som bekant inte förlorat någon match i det här slutspelet. Ängelholmslaget har radat upp tio raka segrar och backar vi bandet ytterligare har Rögle vunnit 13 raka matcher. Samtidigt har Skellefteå varit starkt på hemmaplan i slutspelet. Västerbottningarna har vunnit fyra av fem matcher i Skellefteå Kraft Arena.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Skellefteå tog tolv av tolv möjliga poäng mot Rögle i grundserien.

- Daniel Zaar är tvåa i slutspelets skytteliga med sju fullträffar. Målbäst i Skellefteå är Jonathan Johnson, med sex mål.

- Christoffer Rifalk har spelat tio slutspelsmatcher och har tio vinster. På dessa har han 95,55 i räddningsprocent. Skellefteås Linus Söderström har 93,10 i räddningsprocent i slutspelet.

- Skellefteås Andreas Johnson är avstängd i den första finalen, men är tillbaka på måndag och final 2.

MATCHSERIEN

Finalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Skellefteå och därefter väntar två matcher i Ängelholm, innan det är varannan match i Skellefteå och varannan i Ängelholm.

SCHEMAT

20/4 Skellefteå-Rögle
22/4 Skellefteå-Rögle
25/4 Rögle-Skellefteå 
27/4 Rögle-Skellefteå
29/4 Skellefteå-Rögle
2/5 Rögle-Skellefteå 
4/5  Skellefteå-Rögle 

Johannes Hägglund