Beslut från disciplinnämnden - Ilari Melart
Publicerad: 2021-04-24
Disciplinärende
Växjöspelaren Ilari Melart fälls för checking to the head i gårdagens match mellan Växjö och Örebro av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2020/2021.

När det återstår 2:54 av första perioden vinner Örebros Rodrigo Abols pucken i sin försvarszon och driver upp pucken förbi röd linje. Pucken börjar wobbla och Abols försöker slå till den men en Växjöspelare tar pucken. Växjös Ilari Melart har jagat efter Abols från det att Abols fick pucken i sin försvarszon. När Abols har försökt slå till pucken och bromsar in så kommer Melart ifatt Abols och skär in framför honom och sätter upp en tackling i huvudet. Tacklingen sker från sidan och med en uppåtgående kraft. Abols behåller samma position från det att han försökt spela pucken till att han får tacklingen i huvudet.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Ilari Melart för checking to the head.

Nyckelfaktorer

  • Tacklingen träffade motspelarens huvud och har en uppåtgående kraft.
  • Tacklingen medför skaderisk.
  • Det är fråga om återfall i samma typ av förseelse.

Avstängning

Avstängning från Växjö Lakers HC fem (5) nästföljande matcher i SHL.

Böter

Böter om 37 375 kr.

SHL