MATCHGUIDE: Linköping måse vinna för att förlänga matchserien
Publicerad: 2024-03-28
Matchguide
Efter tre raka övertidsförluster behöver Linköping studsa tillbaka – och det snabbt. Ska serien vända tillbaka till Skellefteå, som har 3-0 matcher, behöver LHC vinna kvällens hemmamatch.

Det var uppdukat för fest i Linköping i tisdags. Efter sex år utan slutspel i Linköping var det fullsatt i Saab Arena och LHC hämtade upp 0-3 till 3-0, men ändå räckte det inte hela vägen. Skellefteå vann tidernas tredje längsta slutspelsmatch och därmed har västerbottningarna skaffat sig matchbollar inför kvällens match, som återigen spelas i Saab Arena.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Dylan Sikura har gjort mål i alla tre kvartsfinaler.

- LHC:s Linus Hultström har gjort poäng i alla kvartsfinaler, men poängbäst i serien är Jonathan Johnson – fem poäng på tre matcher.

- Oscar Fantenberg fortsätter att spela mest i slutspelet. Han spelade 50:35 i tisdags. Han snittar nu 37:10 min per match i kvartsfinalserien.

- Övertidshjältarna i den här matchserien har varit Filip Sandberg, Dylan Sikura och senast Axel Sandin Pellikka.

MATCHSERIEN

Kvartsfinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Skellefteå och därefter väntar två matcher i Linköping, innan det är varannan match i Skellefteå och varannan i Linköping.

SCHEMAT

22/3 Skellefteå AIK-Linköping HC 4-3 OT
24/3 Skellefteå AIK-Linköping HC 3-2 OT
26/3 Linköping HC-Skellefteå AIK 3-4 OT
28/3 Linköping HC-Skellefteå AIK
30/3 Skellefteå AIK-Linköping HC
1/4 Linköping HC-Skellefteå AIK
3/4 Skellefteå AIK-Linköping HC

Johannes Hägglund