SEKUNDDRAMA NÄR TIMRÅ VANN OCH MALMÖ SEGRADE I NORGE
Publicerad: 2023-09-02
Försäsong
Matchen mellan Timrå och Björklöven såg ut att gå mot övertid, men med sju sekunder kvar av tredje perioden sköt Jeremy Boyce segern till Timrå. I Norge vände Malmö 0-1 till seger med 4-1 mot Frisk Asker.

Timrå IK-IF Björklöven 4-3

Timrå och Björklöven följdes åt målmässigt hela matchen. I slutet av tredje perioden kvitterade Björklöven till 3-3. De flesta väntade på övertid, men när klockan stod på 59:53 satte Jeremy Boyce 4-3-pucken. Magnus Pääjärvi blev tvåmålsskytt i matchen och Axel Rindell noterades för tre assist.
Björklövens samtliga tre mål gjordes av Alexander Wiklund.

Frisk Asker-Malmö Redhawks 1-4

Mycket hände när hemmalaget hade spelare i utvisningsbåset i den här matchen. Frisk Asker inledde med att sätta 1-0 när Malmö spelade powerplay, men skåningarna skulle få fler chanser i numerärt överläge – och då kom målen framåt. Både 1-1 (Fredrik Händemark) och 2-1 (Lauri Pajuniemi) kom i powerplay. Carl Persson satte därefter 3-1 och Markus Lauridsen fastställde slutresultatet till 4-1.