DERBYVINST FÖR SKELLEFTEÅ – OCH SEGRAR FÖR ÖREBRO OCH RÖGLE
Publicerad: 2023-08-26
Försäsong
Pär Lindholm fullbordade Skellefteås derbyvändning mot Björklöven. Övriga SHL-vinnare under fredagens försäsongsmatcher var Örebro och Rögle, som besegrade Färjestad respektive Växjö med 4-1. För Luleå blev det förlust mot Ambri-Piotta.

Skellefteå AIK-IF Björklöven 4-3 OT

Skellefteå fick en tung start i derbyt mot Björklöven. Umeålaget gick upp till en 2-0-ledning när knappt 13 minuter var spelade. Skellefteå svarade dock genom att göra två mål i den andra perioden och det var de namnkunniga spelarna som klev fram. Rickard Hugg satte 1-2 och Oscar Lindberg 2-2. Björklöven återtog ledningen i den tredje perioden, men Skellefteå och Elias Salomonsson kvitterade och tog matchen till övertid. Väl där klev Pär Lindholm fram och satte avgörande 4-3.

HC Ambri-Piotta–Luleå Hockey 3-1

Ambri-Piotta besegrade Luleå med 3-1 och schweizarna la grunden i den andra perioden. Inom loppet av 22 sekunder gjorde de två mål. Luleå ökade spänningen i matchen genom en 1-2-reducering (Olli Nikupeteri), men i stället för en kvittering gjorde Ambri-Piotta 3-1 i öppet bur.

Här skriver Luleå Hockey om matchen.

Färjestad BK-Örebro Hockey 1-4

I Mariestad möttes Färjestad och Örebro och det var de sistnämnde som drog det längsta strået. Mycket tack vare nyförvärven. Tre av lagets fyra målskyttar har nämligen plockats in under sommaren: Axel Sundberg, Glenn Gustafsson samt Linus Arnesson. Färjestad reducerade till 1-3 i mitten av den tredje perioden genom Joakim Nygård, men närmare än så kom aldrig värmlänningarna.

Örebros hemsida finns en matchrapport att läsa.

Rögle BK-Växjö Lakers 4-1

Rögle gjorde 1-0 i slutet av den första perioden genom Simon Ryfors (hans första sedan återkomsten i Rögle) och följde upp det med att sätta 2-0 i inledningen av den andra perioden. Marcus Sylvegård såg visserligen till att reducera för Växjö, men Rögle skulle göra ytterligare två mål. Johannes Johannesen gjorde 3-1 och Albin Sundsvik fastställde slutresultatet till 4-1.

Här skriver Rögle om matchen och på Växjös hemsida finns det också en matchrapport att läsa.