Kapten Friberg hjälte i en kvitterad matchserie
Publicerad: 2024-04-16
#FHCSKE
Frölunda vann ytterligare en måstematch på hemmaplan. Kaptenen Max Friberg satte dit sin hundrade fullträff i Frölundatröjan när göteborgarna besegrade Skellefteå med 3-1 under tisdagens kväll. Matchserien är således kvitterad till 3-3 och en avgörande match nalkas på torsdag i Västerbotten.

Period 1
-

Period 2
1-0 FHC (PP1) 01.04 75 David Edstrom (2)
Assist: 12 Max Friberg (4), 88 Malte Strömwall (6)

Period 3
1-1 SKE (EQ) 07.20 22 Jonathan Johnson (5)
Assist: 24 Oscar Lindberg (8), 11 Max Lindholm (4)

2-1 FHC (EQ) 09.42 12 Max Friberg (4)
Assist: 7 Henrik Tömmernes (7), 88 Malte Strömwall (7)

3-1 FHC (EQ) 17.31 21 Jere Innala (10)
Assist: 75 David Edstrom (5), 86 Erik Thorell (3)

Hemmalaget startade piggt och fick bland annat tillbringa tid i numerärt överläge, dock utan framgång. Vidare så var det en öppnande period med mycket tid i numerärt överläge, med tanke på att Andreas Johnson ådrog sig ett matchstraff. Frölunda kunde dock inte förvalta dryga sju minuters spel i 5 mot 4, utan Skellefteå löste den situationen med ett solitt försvarsspel. Vidare så var det ett hemmalag, som hade en av de hetaste möjligheterna med ett stolpskott - i övrigt i en mållös första period.

Tids nog fick dock hemmalaget utdelning i numerärt överläge. Minuten in i mittperioden öppnade den rödgröna målskyttet och David Edstrom blev förste målskytt för kvällen. Frölunda seglade vidare på ledningsmålet spelmässigt och de gästande västerbottningarna hade visserligen sina offensiva lägen, men med en spelmässig fördel för hemmalaget överlag och 1-0 stod sig perioden ut.

Det var ett gästande Skellefteå i behov att vända ett underläge i den tredje perioden. En kvittering som kom tillslut. Dryga sju minuter in i perioden kvitterade Jonathan Johnson för bortalaget, efter att han påpassligt gjort arbetet framför hemmalagets målvakt Lasse Johansson - men Frölunda reste sig kort därpå. Max Friberg satte dit 2-1-målet dryga två minuter senare vilket innebar en ny hemmaledning och Fribergs hundrade mål i Frölundatröjan.


Gästerna var således piskade att kvittera för att matchen skulle rulla vidare till en förlängning. De svartgula lyckades dock inte med det och Frölunda vann således kvällens match. Slutresultatet blev 3-1 efter att Jere Innala fastställt slutresultatet. Således väntar en sjunde avgörande match på torsdag.

2024-04-16
Frölunda HC - Skellefteå AIK

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Det känns jättebra. Så vi genomför matchen, är ytterligare ett steg på vägen för oss. Trots 1-1 så fortsätter vi spela och kommer tillbaka. Vi gör rätt saker hela tiden. Vi ska bli ytterligare ett snäpp bättre på torsdag, det går åt rätt väg hela tiden, sade Frölundas Max Friberg till TV4 Play. 

– Jag vet inte hur bra eller dåliga vi är idag. Vi fick inte chansen att spela den här matchen idag, vi satt i utvisningsbåset. Vi fick kriga och spela mycket PK. Jag vet inte hur bra eller dåliga var idag, den matchen blev i utvisningsbåset, konstaterade Skellefteås tränare Robert Ohlsson. 

I punktform

David Edstrom har gjort poäng i fyra raka matcher i och med aftonens mål samt assist.   

- Jonathan Johnson har gjort fem mål i slutspelet. Ensam målskytt i Skellefteå ikväll. 

- Slutspelets poängkung Jere Innala i målprotokollet med sitt tionde slutspelsmål. 

- Skellefteåkaptenen Jonathan Pudas var tillbaka ikväll. Spelade 21 minuter och 8 sekunder. 

- Det står nu 3-3 i matcher. Matchserien kommer att avgöras på torsdag i Skellefteå Kraft Arena. 

Kommande matcher

Frölunda: Skellefteå borta, torsdagen den 18 april

Skellefteå: Frölunda hemma, torsdagen den 18 april

Johannes Wahlberg