MATCHGUIDE: Dags för match 7 i Skellefteå
Publicerad: 2024-04-18
Matchguide
Frölunda har vunnit två raka semifinaler mot Skellefteå – och har fixat fram en sjunde match. Den avgörande semifinalen spelas i Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå skaffade sig matchbollar när de vann efter övertid i match fyra, men Frölunda har vunnit två raka måstematcher. I söndags vann göteborgarna efter övertid på bortaplan och i tisdags blev det 3-1 i Scandinavium.

Eftersom Skellefteå var en poäng före Frölunda i grundserien kommer den avgörande semifinalen att spelas i Skellefteå Kraft Arena. Där har Skellefteå vunnit två av tre semifinaler mot Frölunda.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Frölunda spelade även en match 7 i kvartsfinalen och då vann göteborgarna efter att Mikael Ruohomaa avgjort efter övertid.

- Jere Innala toppar både mål- och poängligan i slutspelet – med 14 poäng, varav tio mål.

- Poängbäst i Skellefteå i semifinalserien är Rickard Hugg med sex poäng på sex matcher.

- I slutspelet 2017 hade Skellefteå 3-1 i matcher mot Frölunda, men då vände göteborgarna och vann med 4-3 i matcher. Frågan är om det blir samma utgång den här gången eller om Skellefteå studsar tillbaka?

MATCHSERIEN

Semifinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Skellefteå och därefter väntar två matcher i Göteborg, innan det är varannan match i Skellefteå och varannan i Göteborg.

SCHEMAT

6/4 Skellefteå-Frölunda 5-2
8/4 Skellefteå-Frölunda 3-2 OT
10/4 Frölunda-Skellefteå 2-0
12/4 Frölunda-Skellefteå 6-7 OT
14/4 Skellefteå-Frölunda 2-3 OT
16/4 Frölunda-Skellefteå 3-1
18/4  Skellefteå-Frölunda  

Johannes Hägglund