MATCHGUIDE: Rögle kan säkra finalplatsen på hemmaplan
Publicerad: 2024-04-11
Matchguide
Rögle skickade ut Timrå i två raka matcher, svepte därefter Färjestad och har nu möjlighet att göra samma sak med Växjö. Ängelholmslaget har 3-0 i matcher inför kvällens semifinal i Catena Arena.

Rögles segertåg fortsätter att rulla. Räknar vi in grundserien har Roger Hanssons manskap tolv vinster i rad. Det betyder att Rögle nu har skaffat sig matchbollar mot det regerande mästarlaget Växjö.

Precis som i tisdags spelas kvällens match i Catena Arena – och det brukar betyda övertid, och att sedan Rögle vinner. För de två sista kvartsfinalerna mot Färjestad gick till övertid och i båda drog Ängelholmslaget det längsta strået. Historien upprepade sig i den första semifinalen mot Växjö, där Lucas Ekeståhl Jonsson avgjorde i den andra övertidsperioden.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Rögle har nio raka slutspelssegrar.

- Rögle har fyra övertidssegrar i det här slutspelet. Endast två lag har haft fler OT-vinster under ett och samma slutspel – HV71 2010 (åtta stycken) och Växjö 2020 (fem stycken).

- Rögleduon Linus Sandin och Rodrigo Abols toppar slutspelets poängliga, med tio poäng.

- Inte en enda gång i SM-slutspelets historia har ett lag vänt 0-3 i matcher till seger. Kan Växjö bli först?

MATCHSERIEN

Semifinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Växjö och därefter väntar två matcher i Ängelholm, innan det är varannan match i Växjö och varannan i Ängelholm.

SCHEMAT

5/4 Växjö-Rögle 1-2 OT
7/4 Växjö-Rögle 2-4
9/4 Rögle-Växjö 3-2 OT
11/4 Rögle-Växjö
13/4 Växjö-Rögle
15/4 Rögle-Växjö
17/4  Växjö-Rögle

Johannes Hägglund