• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Resultat: Sjunde raka segern för Linköping

12 januari 2013 18:46

När Linköping vände 0-3 till 4-3 efter förlängning mot MODO tog LHC lagets sjunde raka vinst. Vidare slog Timrå Luleå med 3-2 efter straffar, AIK tog tre poäng mot Färjestad efter 3-2 och sist men inte minst besegrade HV71 Frölunda med 4-3 efter straffar.


Luleå - Timrå 2-3 PS

Trots 0-0 efter den första perioden hände en hel del i den första akten. Luleås Lukas Kilström fick matchstraff efter en uppgörelse med Timrås Robin Sterner och Luleå fick ett "mål" bortdömt pga offside i målgården.

Luleå tog sedan ledningen genom Robin Jonsson, men efter mål av Joachim Rohdin och Jeremy Boyce-Rotevall kunde Timrå gå in i den andra pausvilan med 1-2. LHF lyckades kvittera genom Sami Sandell, men precis som vid säsongens alla tre tidigare inbördes möten fick matchen avgöras på straffar. Väl där blev Simon Önerud och målvakten Daniel Bellissimo straffhjältar för Timrå. Noterbart är att Luleå vann skotten med 52-22.

MODO - Linköping 3-4 OT

I en riktigt underhållande och fartfylld första period ordnade MODO:s Mario Kempe 1-0 till hemmalaget efter ett snyggt anfall tillsammans med Dave Spina.

MODO gick sedan upp till 3-0 efter mål av Jonas Ahnelöv och Mattias Ritola. Men formstarka Linköping kom tillbaka och Pär Arlbrandt, Simon Hjalmarsson och Patrik Zackrisson såg till att det plötsligt stod 3-3. Ett reslutat som stod sig genom hela den tredje perioden.

I den efterföljande förlängningen avgjorde sedan LHC:s Magnus Johansson med sitt första mål för säsongen och samtidigt alltså östgötalagets sjunde raka seger.

– Den här förlusten svider och jag hoppas att den även svider inne i vårt omklädningsrum. Vi får dra lärdom av det här, sa MODO:s tränare Samuelsson till C More.

– Det är bara att gå ut och göra ditt jobb, även om det är ovant att komma in så där mitt i matchen, sa LHC:s storspelande målvakt Andreas Andersson som kom in när MODO ledde med 3-0 och därmed alltså höll nollan.

Färjestad - AIK 2-3

Trots ett skottövertag med 17-8 för Färjestad ledde AIK med 0-1 efter 20 minuter tack vare en bra styrning av Victor Ahlström. Jonas Liwing fyllde sedan på till 0-2 med endast tre sekunder kvar av den andra akten och bara 36 sekunder in på den tredje perioden satte Nicklas Jensen 0-3.

FBK reducerade därefter genom Christian Berglund och Chris Lee, men närmare än så kom aldrig hemmalaget och därmed tre mycket viktiga poäng till AIK. Trots att FBK vann skotten med 37-28.

– Vi gör en bra bortamatch och har lite tur, men det är kul att pucken studsar rätt för en gångs skull, sa AIK:s målvakt Daniel Larsson till C More.

Frölunda - HV71 3-4 PS

Tidigare petade David Petrasek och Rhett Rakhshani gav svar på tal när HV71-duon på ett vackert sätt gav jönköpingslaget 0-1. Men Frölunda svarade genom Gustav Rydahl och således 1-1 efter en period i Scandinavium.

Eter mål av Frölundas Henrik Tömmernes och HV71:s Sebastian Strandberg stod det sedan 2-2 efter två perioder. FHC:s Joel Lundqvist och HV71:s Patrik Carlsson satte därefter varsitt mål och matchen fick alltså avgöras på straffar, där HV71:s Gustaf Wesslau och Rhett Rakhshani blev straffhjältar för jönköpingslaget. Vinsten var dessutom HV71:s åttonde raka seger mot Frölunda.