Resultat: Svängig och dramatisk torsdagkväll

Publicerad: 2011-12-08 21:32

"Äntligen" var ett ord som hördes från Östergötland denna kväll, då Linköping HC:s måltorka och poängtorka tog slut i och med en poäng efter 1-2 borta mot MODO. I övrigt vann Luleå mot Växjö, Timrå mot Skellefteå, Färjestad mot AIK och HV71 straffbesegrade Frölunda.

Svängigt i Växjö när Viitaluoma avgjorde

I Växjö var smålänningen Simon Hjalmarsson en framträdande spelare ute på isen, men han fick nöja sig med en assist i poängprotokollet. Luleå däremot fick tre poäng med sig från matchen, efter att Ville Viitaluoma blivit segerskytt i den tredje perioden.

Tabelljumbon slog serieledarna

Två starka målvakter fanns i Skellefteå Kraft Arena. Hemmalagets Joacim Eriksson och Timrås Stefan Ridderwall imponerade båda två storligen i en match som slutade med att tabelljumbon Timrå vann mot serieledaren Skellefteå. Så ser det ut i härliga Elitserien - ingenting är givet på förhand!

Mål och poäng, men förlust för Linköping

Kampen kring strecken fortsatte i Övik i kväll, där målfattiga Linköping försökte få hål på Mikael Tellqvist. Ett tidigt ledningsmål kom i stället från formstarke Nicklas Danielsson i MODO och han avgjorde dessutom med 2-1 i förlängningen - men trots förlusten gjorde Linköping åtminstone mål för första gången på länge.

Sjögren segerorganisatör i Karlstad

Ett sent "hängighetsbesked" från Viktor Fasth i AIK gjorde att Markus Svensson fick vakta kassen mot Färjestad. Till en början gjorde han det riktigt bra och gästerna tog ledningen, men Färjestad vände på steken och vann till slut klart efter bland annat Mattias Sjögrens 1+2 i poängkolumnerna.

HV:s jakt gav utdelning

En underhållande match i Scandinavium hade finländsk fägring över sig, vårt östliga grannland bjöd på målskyttar i båda lagen. Vid ställningen 3-1 såg det ut som att Frölunda skulle ta tre poäng, men HV kämpade sig ikapp med blott sex sekunder kvar av period 3. Jason Krog kvitterade - och avgjorde sedan själv i den fjärde straffomgången. Bonuspoängen till HV, således.

Nästa matchdag inträffar på lördag - väl mött då!

 
RESULTAT
Torsdag 8 december
RESULTAT
Torsdag 8 december
RESULTAT
Torsdag 8 december
RESULTAT
Torsdag 8 december
RESULTAT
Torsdag 8 december