Resultat: Berglunds fyra mål sänkte Timrå

Publicerad: 2011-12-30 21:49

Fredagkvällens store förgrundsfigur stavas Christian Berglund. Med både tur och skicklighet stod FBK-spelaren för fyra (!) mål när hans Färjestad slog Timrå med 6-3. I övrigt fick vi se Skellefteå vinna med 2-1 efter straffar mot MODO, Luleå slog Djurgården med 3-0 och HV71 nollade Frölunda när man vann med 4-0. Även Brynäs tog tre poäng när man besegrade Växjö med 2-1 i jubileumsmatchen hemma i Läkerol Arena.

I princip allt gick alltså in för Färjestads Christian Berglund den här kvällen, då tre av hans fyra mål kom efter lite turliga studsar. Men Berglund tog åtskilliga avslut och förtjänar verkligen rejäl cred för sin insats den här kvällen.

- Det är bara att tacka och buga för att man har hockeygudarna med sig. Jag lider faktiskt med Timrå, sa fyramålsskytten Berglund om sina medstudsar till CANAL+.

Övriga målskyttar för FBK var Martin Sevc och Magnus Nygren. Timrås mål gjordes av Martin Röymark, Simon Önerud och Matt Murley.

Efter matchen meddelade Timrå att klubben och tränarparet Per-Erik Johnsson och Clas Eriksson nu går skilda vägar.

Forssell och Eriksson hjältar för Skellefteå

SAIK skapade en del i början av matchen, men comebackande Mikael Tellqvist var vass i MODO-kassen och han var också den stora anledningen till att det stod 0-0 efter den första akten i Skellefteå Kraft Arena. Men i slutet av den andra perioden fick hemmalaget hål på storspelande Tellqvist, när Oscar Möller rundade MODO-målvakten och snyggt la in 1-0, ett resultat som också stod sig perioden ut.

Men MODO kom tillbaka och Per-Åge Skröder såg med sitt sena mål till att det blev förlängning. Efter en mållös förlängning kunde sedan Skellefteås Erik Forssell och målvakten Joacim Eriksson säkra bonuspoängen för västerbottenslaget.

- Skönt att få med oss två poäng, men lite bittert att vi släppte in 1-1 så sent i matchen, sa Forssell efter straffvinsten.

Rautio nollade Djurgården

Även Gustaf Wesslau och David Rautio startade bra i sina respektive målburar och därför var även den första perioden mellan Djurgården och Luleå mållös. Men i den andra perioden var bortalaget väldigt effektivt och efter mål av i nämnd ordning Simon Hjalmarsson, Robin Jonsson och Joonas Vihko kunde LHF gå in i den andra pausvilan med en 3-0-ledning. Just 0-3 blev också slutresultatet på Hovet, trots ett skottövertag på 29-17 till DIF.

- Vi har verkligen bra utdelning i den andra perioden och Rautio är riktigt bra i kassen. Vi jobbar stenhårt för varandra och vi är fruktansvärt svårslagna, sa Luleås Niklas Olausson efter trepoängaren i huvudstaden.

Brynäs giftiga PP avgjorde mot Växjö

Växjö vann skotten med 24-22, men Brynäs tog till slut tre poäng efter 2-1 i jubileumsfesten i Läkerol Arena. Stor matchvinnare för gävlelaget blev således målvakten Johan "Honken" Holmqvist. Framåt var det återigen Brynäs sylvassa PP som avgjorde. Målskyttar för BIF Mats Lavander och Jonathan Granström. Jeremias Augustin ende målskytt för Växjö.

- Brynäs är bra, men vi måste göra fler mål, var Lakers coach Janne Karlssons analys efter förlusten.

Larsson stoppade Frölunda

Vi fick se samma tema i Kinnarps Arena, det vill säga skottseger för bortalaget, men tre poäng till hemmalaget. Frölunda vann nämligen skotten med 27-21, men HV vann ändå matchen med 4-0, inte minst tack vare mycket bra målvaktsspel av Daniel Larsson. Jönköpingslagets mål gjordes av Morten Ask, Jukka Voutilainen, Jesse Joensuu och Oscar Sundh.

- Vi får inte bjuda på så mycket, det straffar sig, sa Frölundas tränare Kent Johansson efter nederlaget.

 
RESULTAT
Fredag 30 december
RESULTAT
Fredag 30 december
RESULTAT
Fredag 30 december
RESULTAT
Fredag 30 december
RESULTAT
Fredag 30 december
Elitserien 2011/2012
GP GD  P
1 Skellefteå 34 21 62
2 Luleå 34 12 60
3 Brynäs 34 11 59
4 HV71 34 17 56
5 Färjestad 33 3 55
6 Frölunda 34 4 50
7 Djurgården 33 -6 49
8 AIK 32 1 45
9 Växjö 34 -14 45
10 Linköping 33 -16 45
11 MODO 34 -8 43
12 Timrå 33 -25 34