Matchguider: Dackell: "Hoppas på spel på lördag"

Publicerad: 2012-02-13 18:00

12 oktober 2011. Det är datumet för Andreas Dackells senaste elitseriematch. Men nu närmar sig serietrean Brynäs lagkapten sakta men säkert en högst efterlängtad comeback efter sin knäskada. "Jag hoppas på spel på lördag" säger Dackell till Hockeyligan.se inför gävlelagets match mot tabellettan Luleå.

Så här långt har Brynäsveteranen Andreas Dackell missat 34 raka matcher och han kommer inte heller till spel på tisdag mot Luleå, men BIF-spelaren hoppas alltså kunna vara med och bidra igen senare den här veckan.

- Jag har fortfarande lite smärta som jag vill bli av med innan jag gör comeback. Men jag har kunnat träna för fullt i drygt två veckor och comebacken börjar verkligen att närma sig. Jag hoppas som sagt på att kunna spela senast på lördag. Det har tagit lite längre tid än beräknat, men under de senaste veckorna har jag inte haft något bakslag, så nu känns det bara positivt, säger Dackell.

"Har aldrig varit borta så länge"

Fyra månader sedan du senast spelade match, måste vara rätt skönt att kliva in i handlingen igen?

- Det var ju ett tag sedan jag spelade, säger Dackell med ett skratt och fortsätter:

- Jag har aldrig varit borta så här länge, så det lär nog ta ett par matcher innan man är tillbaka på allvar. Men visst är det väldigt kul att snart vara med på riktigt igen. Samtidigt har det ju underlättat att det har gått så bra för laget under den tiden jag har varit borta.

Vad har du gillat mest från läktarplats?
- Att vi har spelat en väldigt fartfylld och riktigt bra anfallshockey, och oftast bjudit på många mål. Sedan har ju självklart också vårt PP-spel varit riktigt roligt att följa och det har avgjort många matcher för oss.

"Ollas har imponerat rejält på mig"

Någon spelare som du tycker har imponerat extra mycket?
- Förutom Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok som har varit hur bra som helst tycker jag att Jesper Ollas har klivit fram otroligt mycket. Han får vanligtvis inte så mycket cred, men Ollas är oerhört nyttig för laget.

Du har hunnit bli 39 år, i fjol åkte du på en handledsskada och nu har du missat större delen av säsongen på grund av en knäskada. Hur har tankarna kring din fortsatta karriär gått under hösten/vintern?

- Det är alltid tråkigt att missa matcher, men det är som det är och jag har kämpat på. Visst var det segt och tungt när jag inte kunde träna med laget, utan i stället fått köra enbart på egen hand. Men det går inte att tänka i de banorna att man eventuellt ska lägga av. För då kommer man aldrig tillbaka.

Mental coach - Nyckeln till framgång

Under sina 11 matcher den här säsongen har Dackell mäktat med åtta (4+4) poäng. Nu är Dackells och lagets mål att vinna Elitserien och därefter ta SM-guld, eller precis samma mål som det man satte upp redan i somras. Vad talar för att ni ska lyckas med det?

- Vi har spelat riktigt bra, haft en hög lägstanivå och så har vi även vårt giftiga spel i powerplay, så nu är det bara att tåga på på samma väg.

Under hela säsongen har ni varit väldigt tydliga med att det bara är SM-guld som gäller. Något som man kanske inte har gjort på samma sätt tidigare i Brynäs, åtminstone inte under de senaste säsongerna?

- Vi kände redan i somras att vi har ett lag som kan gå hela vägen, men helt nytt för oss är vår mentala coach, som verkligen har hjälpt oss att tro på oss själva i alla lägen. För från sidan har jag märkt en stor skillnad, då vi har lyckats vinna många matcher där spelet kanske inte alltid har varit på topp. Så vår mentala coachs insats har verkligen gett resultat, avslutar en väldigt spelsugen Dackell.

Tisdagens matcher är:

Växjö - Skellefteå
Timrå - MODO
Brynäs - Luleå
AIK - HV71
Linköping - Färjestad
Frölunda - Djurgården

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Pucksnack inför kvällens matcher
AIK:s Fasth och Rosén sammanfattar Oddset Hockey Games

AIK:s Persson och Pavlikovsky inför mötet med HV71
Växjös Johan Andersson hoppas på comeback
Växjös Markusson inför mötet med SAIK
Möt Djurgårdens nye målvakt Tyler Plante
Frölunda-TV: Kahnberg och Lundqvist inför mötet med DIF
Luleås Wallin: "Det har varit en lång väntan"
Luleås tränare Rönnqvist inför mötet med Brynäs
LHC-TV: Meet The Player: Ivan Majesky

Följ matcherna via Elitserien Arena

Tisdagens sex matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Tränarspelet Coach LeMat

Du har väl inte missat vårt tränarspel Coach LeMat, där du kan tävla med dina hockeykunskaper mot dina vänner och arbetskamrater i interna ligor eller mot alla andra spelare i en nationell turnering. Coach LeMat är helt enkelt en ypperlig möjlighet att visa att just du har bäst koll på Elitserien!

HÄR HITTAR DU SPELET!

 
MATCHGUIDE
Tisdag 14 februari 19:00
Läkerol Arena
  

Läget i Brynäs: Simon Bertilsson är tillbaka i laget, men Jonathan Granström och Andreas Dackell saknas fortfarande pga sina skador. Vidare är Johan Holmqvist och Lars Jonsson båda borta pga förkylningar, uppger BIF på sin hemsida.

Läget i Luleå: Mattias Persson, Niclas Wallin, Cam Abbott, Sami Sandell och Daniel Gunnarsson var inte med senast det begav sig för Luleå. "Samtliga spelare förutom Cam Abbott är nu tillgängliga och Johan Gustafsson står i mål", säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist till Luleå Hockey-TV.

MATCHGUIDE
Tisdag 14 februari 19:00
Vida Arena
  

Läget i Växjö: Lakers poängkung Mike Iggulden har inte spelat sedan 30 december, men i kväll gör han comeback. Nils Andersson och Per Hållberg byter inte om på backsidan och framåt saknas alltjämt Jan Urbas och Johan Andersson på grund av skador. Vidare är Johan Markusson sjuk och därmed kommer inte han heller till spel. Josh Soares inleder som extraforward och Martin Gerber vaktar kassen, meddelar Växjö på klubbens hemsida.

Läget i Skellefteå: Jimmie Ericsson, Martin Lundberg och Anders Söderberg är tillbaka i truppen, men SAIK saknar fortfarande den skadade trion Tomas Skogs, Fredrik Styrman och Fredrik Hynning samt avstängde Joakim Lindström. Vidare är Joel Mustonen och Petter Emanuelsson utlånade. Allt enligt klubbens hemsida.

MATCHGUIDE
Tisdag 14 februari 19:00
E.ON Arena
  

Läget i Timrå: Alla utom Johan och Johan (Andersson) är tillbaka, uppger TIK på sin hemsida. Nichlas Torp är avstängd t.o.m. den 20 februari.

Läget i MODO: Förutom Jens Westin och Freddy Meyer är samtliga spelare tillgängliga för spel, meddelar MODO på sin hemsida.

MATCHGUIDE
Tisdag 14 februari 19:00
Hovet
  

Läget i AIK: Senast kom "Gnaget" till spel utan Christopher Aspeqvist, David Lillieström Karlsson och Christian Sandberg. "Den enda som saknas i laget just nu är Christian Sandberg. Centern räknas vara tillbaka inom två veckor", uppger AIK på sin hemsida.

Läget i HV71: Senast saknade HV71 Kamil Piros, Jesper Fasth, Daniel Grillfors, Andreas Andersson och Sebastian Strandberg. "Både Kamil och Andreas är redo för spel igen, men de tre andra är inte med i truppen mot AIK" säger HV71:s ass. tränare Thomas Ljungbergh till Hockeyligan.se.

MATCHGUIDE
Tisdag 14 februari 19:00
Cloetta Center
  

Läget i Linköping: "Alla förutom Mikael Håkanson är tillgängliga för spel", meddelar LHC på klubbens hemsida.

Läget i Färjestad: Jonas Frögren och Jonas Brodin vilar från spel i kvällens match. Samtidigt återkallar Färjestad Magnus Nygren från Bofors, uppger FBK på sin hemsida. Senast kom FBK till spel utan Marcus Paulsson och Sanny Lindström. "Både Paulsson och Lindström är nu redo för spel igen" säger Leif Carlsson till Hockeyligan.se.

MATCHGUIDE
Tisdag 14 februari 19:00
Scandinavium
  

Läget i Frölunda: Anton Axelsson är ännu inte återställd från sin skada. Magnus Kahnberg, som tvingades bryta landslagsveckan med Tre Kronor, spelar inte heller mot DIF, berättar han till Frölunda-TV.

Läget i Djurgården: Mathias och Daniel Tjärnqvist, Mattias Carlsson och Jonas Almtorp deltog inte senast. Klart är att Daniel Tjärnqvist gör comeback mot Frölunda.

KÄLLOR TILL LÄGET I LAGEN

Uppgifterna till läget i lagen är upphämtade från klubbarnas hemsidor och pressutskick samt från Hockeyligan.se:s intervjuer.