Matchguider: "Senast vi mötte MODO blev vi överkörda"

Publicerad: 2012-02-20 17:45

Inför tisdagens oerhört viktiga möte med MODO passar Växjös tränare Janne Karlsson på att hylla örnsköldsvikslaget. "Senast vi mötte MODO blev vi överkörda och jag tycker att MODO är ett av de absolut bästa lagen i Elitserien" säger Växjös coach till klubbens hemsida.

Växjö ledde med 1-0 efter två perioder i lördagens bortamatch mot Timrå, men tappade i den sista perioden och förlorade till slut med 1-2.

- Det var inte mycket att snacka om och det var inget taktiskt utan vi var helt enkelt inte där. Jag vill inte älta den matchen, nu går vi bara vidare och blickar framåt, säger Lakers tränare Janne Karlsson till klubbens hemsida.

"MODO är enormt skickliga"

Trots förlusten är Växjö kvar på nionde plats i tabellen och nu väntar alltså en viktig match mot MODO.

- MODO är både fysiska och enormt skickliga, det går undan när de lirar. De är helt enkelt väldigt bra, säger Karlsson och tillägger:

- Vi blev överkörda senast vi mötte MODO. Vi gjorde en av våra fyra, fem sämsta matcher för säsongen, men samtidigt kan jag inte förringa deras insats som var väldigt bra. De fick en snabb ledning och kunde spela på den. Taktiskt är det inte mycket att säga om den matchen heller, vi var inte på plats och de var riktigt bra.

Vad får vi se för matchbild mot MODO?
- Det kommer att bli en fysisk match. Men de har mycket skicklighet också, så vi måste hålla ihop laget.

Växjö har bra hemmaform med poäng i nio raka matcher, en svit som inleddes just mot MODO den 10 december.

- Det är fortfarande nytt med VIDA Arena och allt tar tid, men det blir bättre och bättre. Vi har tagit fler poäng hemma än borta nu och det är givetvis positivt. Det är skönt att kunna leverera inför supportrarna här hemma.

Samuelsson: "Extra krydda att möta Växjö"

MODO ligger kvar på den åttonde och sista slutspelsplatsen med sina 69 poäng. Närmast under slutspelsstrecket, på 68 poäng, återfinns alltså Växjö.    

– Alla matcher och alla poäng är självklart lika viktiga. Men visst är det lite extra krydda en sådan här gång när man ställs mot ett lag som man tampas med, säger MODO:s tränare Ulf Samuelsson till klubbens hemsida.

MODO förlorade säsongens två första matcher mot Växjö (2-4 borta och 0-2 hemma), men de två senaste har slutat med seger för ångermanlandslaget. I VIDA Arena blev det 4-3 efter straffavgörande och senast i Fjällräven Center vann MODO med 6-2.

– Det kommer att bli en tuff fight. Det är vi fullt medvetna om. Växjö har som nykomlingar gjort en bra säsong så här långt. De spelar en disciplinerad hockey och har ett bra försvarsspel.

När det gäller MODO:s spel på tisdag vill Samuelsson se någonting liknande som i bortamatcherna mot Timrå och Luleå.

– Det gäller att vi har smartness i allting vi tar oss för. Gäller att vi är disciplinerade över hela banan samtidigt som vi också vågar i det offensiva spelet. Vi vet att vi är kreativa och skickliga och det måste vi utnyttja.

Tisdagens övriga matcher är:

AIK - Frölunda
Färjestad - Djurgården
Linköping - Brynäs
HV71 - Luleå

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Luleås ass. tränare Berglund inför matchen mot HV71
Brynäs Löf inför matchen mot Linköping
Fans Corner med Luleås Niclas Wallin
Växjös Gerber inför mötet med MODO
AIK:s Fasth och Melin inför mötet med Frölunda

Följ matcherna via Elitserien Arena

Tisdagens fem matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Tränarspelet Coach LeMat

Du har väl inte missat vårt tränarspel Coach LeMat, där du kan tävla med dina hockeykunskaper mot dina vänner och arbetskamrater i interna ligor eller mot alla andra spelare i en nationell turnering. Coach LeMat är helt enkelt en ypperlig möjlighet att visa att just du har bäst koll på Elitserien!

HÄR HITTAR DU SPELET!

 
MATCHGUIDE
Tisdag 21 februari 19:00
Vida Arena
  

Läget i Växjö: Läget är samma som senast, vilket innebär att de enda spelarna som inte är tillgängliga för spel är Jan Urbas och Johan Andersson. Oscar Alsenfelt fanns inte med i truppen i lördags, men tränade under måndagen och är aktuell för MODO-matchen, uppger Lakers på sin hemsida.

Läget i MODO: Senast kom MODO till spel utan Jens Westin, Freddy Meyer och Dick Axelsson.

MATCHGUIDE
Tisdag 21 februari 19:00
Hovet
  

Läget i AIK: I lördags saknade AIK Christian Sandberg, Josh MacNevin, Markus Svensson och Viktor Fasth. Lagom till tisdagens match mot Frölunda får "Gnaget" tillbaka både Fasth och MacNevin och eventuellt även Svensson. Men samtidigt får man klara sig utan Johannes Salmonsson och Fredrik Svensson. "Fasth kommer att stå på tisdag, men skador stoppar Salmonsson och Svensson" säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Hockeyligan.se.

Läget i Frölunda: Anton Axelsson och Magnus Kahnberg var inte med i lördags. Axelsson stod över måndagens träning, men Kahnberg närmar sig en comeback. "Vi är väldigt försiktiga när det gäller Magnus, men i övrigt är alla tillgängliga som var med i lördags. Skulle Magnus kunna delta är det naturligtvis en härlig bonus", säger Frölundas ass. tränare Christian Lechtaler till klubbens hemsida.

MATCHGUIDE
Tisdag 21 februari 19:00
Löfbergs Lila Arena
  

Läget i Färjestad: Färjestad får klara sig utan Micke Johansson (hjärnskakning, tillbaka tidigast på torsdag) och Oscar Klefbom (inflammation i armbågen, tillbaka tidigast torsdag). Frågetecken finns också för Hannes Hyvönen, som dock tränade för fullt på måndagen, meddelar FBK på sin hemsida.

Läget i Djurgården: Kim Lennhammer var inte med i truppen i lördags.

MATCHGUIDE
Tisdag 21 februari 19:00
Cloetta Center
  

Läget i Brynäs: Emil Molin, Martin Johansson och Andreas Dackell var inte med i truppen i lördags. Vidare tvingades både Jonathan Granström och Calle Järnkrok att bryta matchen mot SAIK på grund av skada. Klart är att Dackell gör comeback.

Läget i Linköping: Mikael Håkanson och Erik Andersson var inte med i lördags. "Christian Engstrand är förkyld, hans medverkan bestäms därför på tisdag. I övrigt är alla spelare tillgängliga", meddelar LHC på sin hemsida.

MATCHGUIDE
Tisdag 21 februari 19:00
Kinnarps Arena
  

Läget i HV71: I lördags mot Frölunda saknade HV71 Daniel Larsson, Jesper Fasth, Sebastian Strandberg, Johan Lindström och Adam Almqvist. "Ingen av dem kommer heller att spela på tisdag" säger HV71:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh till Hockeyligan.se.

Läget i Luleå: Sedan tidigare saknas långtidsskadade Cam Abbott. Senast saknade LHF även Robin Jonsson och Sami Sandell. Klart är att Luleå byter målvakt: "David Rautio står mot HV71", säger Luleås ass. tränare Thomas Berglund till Luleå Hockey-TV.