Matchguide: Skadedrabbat AIK ställs mot Timrå

Publicerad: 2012-02-25 18:00

Trots en slutspelsplats och tre poäng ner till strecket är allt inte frid och fröjd i AIK. Inför söndagens drabbning med Timrå har 08-laget problem med skador och eventuell sjukdomsfrånvaro. "Det känns givetvis lite oturligt att alla kommer på en och samma gång i seriens slutskede", säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Christian Sandberg, Josh MacNevin, Johannes Salmonsson, Kent McDonell, Daniel Rudslätt och Fredrik Svensson. Där har ni listan av spelare som inte fanns med i förlustmatchen mot Färjestad på grund av antingen sjukdom eller skada. Än värre blev det under själva matchen då både Daniel Bång och Fredrik Carlsson tvingades utgå.

- Daniel kände sig kraftlös i matchen mot Färjestad och klev av i andra perioden. Förmodligen är det en förkylning och han kan vara tillbaka i spel inom några dagar, säger AIK:s naprapat Pelle Engström till klubbens hemsida.

- Det är svårt att i nuläget göra en bra utvärdering av Fredrik Carlsson. Men smällen mot axeln var kraftig och han måste vila ett tag, säger Pelle Engström.

Det mesta talar för att åtminstone MacNevin och Rudslätt samt eventuellt Kent McDonell kommer till spel, av AIK:s officiella hemsida att döma.

I händelse av seger tar AIK, de tunga frånvaroproblemen till trots, ett viktigt steg mot slutspel. Avståndet till Växjö på nionde plats skulle i så fall öka till sex poäng. Men då krävs bättre effektivitet än i matchen mot Färjestad.

- Vi gör för få mål helt enkelt. Hade vi fått något mål i början så tror jag att matchbilden hade blivit en annan, säger Patric Blomdahl till klubbens hemsida.

Timrå siktar på trendbrott

Timrå då? Jo, medelpadingarna laddar för Kvalserien och gjorde det genom att sätta käppar i hjulet för Linköping i torsdags då man vände 2-4 till seger 5-4 efter förlängning. Extra skönt säkerligen med 6-0-förlusten mot Skellefteå dessförinnan i bakhuvudet.

- Sammanfattningsvis är jag jätteglad och imponerad över det sätt vi kommer tillbaka på utifrån att vi hade upp- och nergångar hela matchen. Det var en ishockey första 20 som kanske inte passade oss, väldigt strukturlöst och vi tappade positionerna. Men sen kom vi tillbaka, sammanfattade Timråtränaren Tommy Andersson på presskonferensen efter matchen.

Timrå är ute efter att bryta en dyster svit mot AIK, en svit som säger sju raka bortaförluster. Senast lagen möttes, i E.ON Arena i januari, drog dock Timrå det längsta strået och vann med 1-0 efter förlängning.

Noterbart är också att Timrå inte har gjort mål på de tre senaste bortamatcherna, ytterligare en svit som laget självklart siktar på att bryta.  

Följ matchen via Elitserien Arena

Söndagens match följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

 
MATCHGUIDE
Söndag 26 februari 16:00
Hovet
  

Läget i AIK: Christian Sandberg, Johannes Salmonsson, Fredrik Carlsson och Fredrik Svensson saknas. Frågetecken för Daniel Bång, Josh MacNevin, Kent McDonell och Daniel Rudslätt. Fullständigt skadeläge.

Läget i Timrå: Skade- och sjukfrånvarolistan var fem spelare lång senast mot Linköping då Fredrik Bremberg, Andreas Molinder, Antti Halonen, Johan "Gnagarn" Andersson och Johan "Bagarn" Andersson saknades. "Samma spelare saknas fortfarande" säger TIK:s Anders Karlsson till klubbens hemsida.

Elitserien 2011/2012
GP GD  P
1 Luleå 51 17 92
2 Frölunda 51 32 87
3 Skellefteå 51 20 87
4 Brynäs 51 9 87
5 HV71 51 17 83
6 Färjestad 51 2 81
7 AIK 50 10 74
8 MODO 51 -3 72
9 Växjö 51 -9 71
10 Linköping 51 -16 67
11 Djurgården 51 -21 67
12 Timrå 50 -58 47
Poängligan
Profilbild

Robert Rosén

Mål

20

Assist

32

Poäng

52
MODO 2 Nicklas Danielsson 49
BIF 3 Jakob Silfverberg 47
MODO 4 Per-Åge Skröder 47
SAIK 5 Bud Holloway 42

Fullständig statistik »