Resultat: Luleå klara seriesegrare

Publicerad: 2012-03-01 21:55

Det satt hårt inne, men tillslut gjorde Luleå mål borta mot AIK. Målet var matchens enda, kom i förlängningen och betyder att Luleå är klara seriesegrare.

AIK-LHF 0-1 (ot) Viktor Fasth kom inte till spel i kvällens match mot Luleå. Det var det mest anmärkningsvärda inför.

Nu var det dock inte särskilt avgörande. AIK förlorade visserligen, men det var först i förlängningen som AIK-målvakten Markus Svensson släppte in ett mål, genom Luleås Elias Fälth i spel fyra mot tre. Målet innebär att Luleå redan nu är klara seriesegrare, med två omgångar kvar att spela.

Hos gästerna var det annars målvakten Johan Gustafsson som var matchens gigant när han höll nollan, under såväl ordinarie tid som förlängning.

Djurgården missade viktiga poäng

TIK-DIF 2-1 (ps) Det var Djurgården som behövde poängen mest i matchen mot Timrå. Men det var Timrå som såg ut att ta hand om allihopa.

Hemmalaget tog ledningen i den första perioden efter ett skott från Dalroth som Wesslau nog borde ha tagit hand om. Han tog dock hand om resten och gav sitt lag chansen att komma igen. Och det gjorde man, i spel sex-mot-fem lyckades Jimmie Ölvestad (i sin 500:e elitseriematch) kvittera 32 sekunder från slutet. matchen gick så småningom till straffar där Timrå drog det längsta strået genom Matt Murleys avgörande straff.

Därmed är Djurgården tillbaka under kvalseriestrecket... 

Linköping över strecket 

LHC-SAIK 3-2 ...eftersom Linköping vann hemma mot Skellefteå. Det var en grinig och tuff match där Linköping tog ledningen genom Calle Söderberg. Men Skellefteå kom igen och gav matchen än mer nerv (som om det behövdes).

Linköping lyckades dock återta ledningen genom lite tafflig insats av Andreas Hadelöv i Skellefteå-kassen. Av bara farten ökade man på till 3-1 också.

Det blev startskottet på en våldsam press från Skellefteå som också lyckades få till en reducering genom Lee goren. Men en storspelande Fredrik Norrena såg till att Linköping tog tre blytunga poäng och klev upp över kvalseriestrecket.

Grinig match fick avgöras på straffar 

MODO-BIF 1-2 (ps) Det var en grinig tillställning i Fjällräven Center när MODO tog emot Brynäs på torsdagen. Och en jämn. Hemmalaget var på slutspelsjakt och tog också ledningen i PP, vilket normalt sett är Brynäs melodi.

Ja, just det. Svaret från Brynäs kom i... PP. Ryan Gunderson sköt stenhårt, samtidigt som Johan Larsson åkte mot Tellqvist. Hemmalaget protesterade kraftigt, men till ingen nytta.

1-1 stod sig och matchen gick till straffar där Brynäs var vassast och tog bonuspoängen. Därmed lever kampen om den sista slutspelsplatsen vidare...

Växjö jagar slutspel 

FHC-VLH 1-3 ...eftersom Växjö dessutom vann i Göteborg. Det var annars mest Frölunda i de två inledande perioderna och laget hade 1-0 med sig till den sista. En skör ledning kan tyckas. Och visst var det så. Redan efter 27 sekunder kom kvitteringen och med dryga minuten kvar kom 1-2 genom Heikkinen.

Frölunda, som går för en topp 4-placering, tog ut Hellberg vilket resulterade i 1-3 i öppen kasse.

Växjö avvärjde kvalseriehotet och hakar på i slutspelsracet. 

HV71 vässar slutspelsformen 

HV71-FBK 6-3 HV71 var lite osäkra på sin form inför matchen. Det är de knappast efter matchen. Efter att man fullkomligen vräkte in mål i den första perioden såg man till att Färjestad var akterseglade för resten av matchen.

Men det skulle ändå bli lite nerv i matchen. Inför sista perioden gjorde FBK ett målvaktsbyte vid ställningen 5-1. Sen började man så smått äta sig in i matchen och efter 11.31 kom 5-3 genom Hannes Hyvönen. Färjestad fortsatte trycka på, men i stället för ytterligare en reducering kunde Jesse Joensuu skicka in 6-3 i öppen bur.

HV har vässat formen inför slutspelet. 

 

 
Elitserien 2011/2012
GP GD  P
1 Luleå 53 23 97
2 Skellefteå 53 20 90
3 Brynäs 53 8 89
4 Frölunda 53 27 87
5 HV71 53 19 86
6 Färjestad 53 0 84
7 AIK 53 17 81
8 MODO 53 -1 76
9 Växjö 53 -8 74
10 Linköping 53 -16 71
11 Djurgården 53 -21 70
12 Timrå 53 -68 49
RESULTAT
Torsdag 1 mars
RESULTAT
Torsdag 1 mars
RESULTAT
Torsdag 1 mars
RESULTAT
Torsdag 1 mars
RESULTAT
Torsdag 1 mars
RESULTAT
Torsdag 1 mars