Elitserien återtog förstaplatsen i Europa!

Publicerad: 2012-03-15 15:20

Efter succén med dubbla publikrekord i Elitserien 2011/2012 kommer nu nästa glada besked för svensk ishockey i allmänhet och Elitserien i synnerhet. Elitserien har nämligen återtagit positionen som Europas publikstarkaste liga, därtill är Frölunda femte bästa klubb!

I dag presenterar Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sin genomgång av publiksiffrorna från den gångna ishockeysäsongen. Det är minst sagt munter läsning för älskare av Elitserien, eftersom Sveriges bästa liga nu har återtagit platsen högst upp på tronen.

- Det är mycket glädjande att vi har återtagit platsen som nummer ett i Europa och nu jobbar vi vidare inför nästa säsong, säger Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

- Vi tänker behålla platsen som etta och därtill fortsätta att arbeta för att få ännu fler fullsatta arenor. Vi intensifierar arbetet med att jobba enormt hårt med arenaupplevelsen.

Därtill är Elitserien dessutom publikmässig tvåa i världen, enbart slagen av National Hockey League. I Europa skuggas Elitserien av ligorna i Schweiz, Tyskland och Ryssland.

Se hela listan på IIHF.com

Frölunda femte bästa klubb

På klubbfronten finns också härliga besked. Elitseriens raket denna säsong, Frölunda, är totalt sett femma i Europa. Bara SC Bern, Dynamo Minsk, Eisbären Berlin och Kölner Haie kan ståta med bättre publiksiffror.

Se hela listan på IIHF.com