Resultat: Hockeyrysare på torsdagskvällen

Publicerad: 2012-03-15 22:37

Torsdagens kvartsfinaler var inget för lättskrämda. Både mötet HV71-Färjestad och Brynäs-Frölunda slutade 3-3 efter ordinarie tid - och fick avgöras i förlängning.

HV71-FÄRJESTAD 4-3 (ot) Måste-matchen i Jönköping började illa för hemmalaget HV71. Trots gott om energi - möjligen lite för mycket - var det Färjestad som gjorde målen i den första perioden. Och som man gjorde det. Först ut var Anton Grundel, backen som gjorde comeback kvällen till ära. Innan matchen hade hunnit slå tre smög han sig upp från sin backplats och stänkte in 0-1 bakom Andreas Andersson.

Brantare uppförsbacke för redan hårt prövade HV alltså. Och brantare skulle det bli när Noah Welch missade helt i sitt försvarsarbete och gav Mattias Sjögren fri lejd mot mål. 0-2, vilket också var läget inför andra perioden.

Men matchen bytte ansikte till andra perioden. Och HV bytte målvakt - Daniel Larsson in och Andreas Andersson ut. Det tände tydligen HV71 som trummade på. Laget kom tillbaka till 2-2 och gick i den tredje perioden upp till 3-2 innan Färjestad kvitterade med ett omdiskuterat mål. Jason Krog blev av med sin hjälm sedan Sjögren pillat av den. Krog var därmed tvungen att åka för byte och då passade Färjestad på att göra mål till 3-3.

Färjestad tvingades också till ett målvaktsbyte efter att Jesper Fasth kolliderat med Cristopher Nihlstorp. Den sistnämnde lämnade isen för sjukhusbesök (nackbesvär) och in kom i stället Pettersson Wentzel.

Matchen gick till förlängning där båda lagen blåste på. Tillslut avgjordes matchen med tre minuter kvar av perioden när HV:s Jesse Joensuu skickade in en slumppuck mot mål - och i mål. Därmed jämnar det ut sig en aning i matchserien som nu vänder mot Karlstad för match på lördag.

Silfverberg rysligt bra

BRYNÄS-FRÖLUNDA 4-3 (ot) Det var Frölunda som började bäst i Gävle. I så där fem minuter, sen tog Brynäs över. Med hög fart satte man press på stressade Frölunda-backar och efter 16.45 kom utdelningen genom Jakob Silfverberg. I den senaste matchen bröt han sin 16 matcher långa poängsvit genom att gå poänglös av isen - nu var han tillbaka med besked.

Det skulle bli ytterligare ett mål av Silfverberg innan matchen började byta ansikte fram och tillbaka, med svängigt resultat som följd. Tillslut hittade lagen fram till 3-3 vid ordinarie tid, och matchen gick till förlängning.

Där blev en utvisning på Frölundas Rosseli Olsen ödesdiger. Brynäs powerplay är ju som bekant bra. Väldigt bra. Ryan Gunderson fick pucken från Silfverberg och gjorde som han brukar göra: pang från blålinjen, trafik framför mål - och pucken in i det samma.

Hemmafördelen kvarstår därmed. Nästa möte i Scandinavium på lördag, blir hemmafördelen avgörande då också?

 
RESULTAT
Torsdag 15 mars
RESULTAT
Torsdag 15 mars