Resultat: AIK har tagit befälet och MODO kvitterade

Publicerad: 2012-03-16 21:53

AIK fortsätter att ställa till det för seriesegrarna Luleå. Efter fredagens 4-1-seger på Hovet har "Gnaget" nu 3-1 och matchboll i kvartsfinalserien mot LHF. I kvällens andra match mellan MODO och Skellefteå fick vi inte se något mål förrän i förlängningen, där Nicklas Danielsson blev stor matchhjälte för MODO. Danielssons mål innebär också att det nu står 2-2 i matcher inför söndagens match i Skellefteå Kraft Arena.

Luleå - AIK

AIK leder med 3-1 i matcher.

Efter 13:20 på ett fullsatt Hovet hade AIK 2-0. Mest tack vare bättre energi och vassare avslut. Men också beroende på att "Gnagets" målvakt Viktor Fasth var betydlgt stabilare så långt i jämförelse med Luleås Johan Gustafsson.

Luleå spelade upp sig i slutet av den första akten och skapade en del farliga lägen, men 12-8 i skott och 2-0 i mål till AIK efter 20 minuter. Målskyttar för stockholmslaget: Johannes Salmonsson och Josh MacNevin.

- AIK kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg, men vi fick lite momentum på slutet och det är mycket hockey kvar, sa Luleås Niclas Wallin till CANAL+ efter den första perioden.

- Fantastisk stämning och jag är säker på att du (till CANAL+ reporter) också hade velat lira hockey en sån här kväll, sa en leende AIK-spelare i Salmonsson.

Men Luleå kom tillbaka och reducerade genom ett mycket vackert mål av Joonas Vihko, då han i skäret satte ett rappt skott i nättaket bakom Fasth.

Men precis när LHF var som mest på gång kom nästa kalldusch för norrbottenslaget. AIK:s Dick Tärnström klev upp och styrde in Johannes Salmonssons fina och öppnande passning.

- Jag får en jättebra passning av Salmonsson och det är klart att det är skönt att gå in i paus med 3-1, sa Tärnström efter 40 minuter.

AIK fortsatte på den inslagna vägen och när Kent McDonell kontrade in 4-1 fastställde han också slutresultatet. 33-20 i skott och med andra ord en rättvis seger till AIK som nu alltså har 3-1 i matcher mot serisegrarna från Norrbotten.

- Publiken är fantastisk och stöttar oss i alla lägen. Vi gör en bra match, men det här betyder ingenting om vi inte vinner en match till, sa AIK:s McDonell efter 4-1-segern.

- Vi är för bleka. Det ska vi inte få vara i en sån här match, men tyvärr är vi det. Vi ger oss fan på att försöka komma igen, men vi är alldeles för bleka, sa Luleås Jan Sandström.

Skellefteå - MODO

2-2 i matcher.

Första perioden i Fjällräven Center bjöd på väldigt bra målvaktsspel av både MODO:s Mikael Tellqvist och framför allt av Skellefteås Joacim Eriksson. Skotten efter 20 minuter: 11-9, men så långt mållöst i Örnsköldsvik.

Målchanserna fortsatte och efter två perioder fick vi se en skottstatistik på 23-31, men resultattavlan visade trots det fortfarande 0-0.

- Vi har ett lag som kan vinna SM-guld och klubben känns väldigt proffsig, sa Joakim Lindström om sitt nya kontrakt med Skellefteå till CANAL+ och fortsatte om matchen:

- Hoppas målen kommer.

- Det gäller att få första målet, då båda målvakterna är riktigt bra, sa MODO:s lagkapten Ole-Kristian Tollefsen. Ett väldigt talande citat så långt.

Men inte heller den tredje perioden bjöd på några mål och kvällens första mål i Fjällräven Center kom i stället 02:40 in på förlängningen, när Nicklas Danielsson tog tillvara på Per-Åge Skröders passning och satte 1-0 till MODO.

Skröder jobbade fram pucken bakom Skellefteås mål, i en situation där SAIK tyckte att MODO:s norrman trippade Jimmie Ericsson.

- Solklar tripping och synd att det ska avgöras på det sättet. Men vi laddar om för nästa match, sa SAIK:s assisterande tränare Bert Robertsson efter matchen.

- Fick en bra pass av Skröder och skönt att få sätta dit den, då jag hade många lägen i matchen, sa segerskytten Danielsson och fortsatte:

- I kväll var det samma drag som under förra året när vi säkrade kontraktet i den sista kvalseriematchen mot Södertälje.

37-44 i skott, men alltså 1-0 till MODO och därmed har ångermanlandslaget nu alltså 2-2 i matcher i kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Mikael Tellqvist höll alltså nollan och vann således kvällens målvaktskamp, och om den NHL- och KHL-meriterade burväktaren fortsätter på den här nivån har MODO goda chanser till att ta en ny skalp i Skellefteå Kraft Arena på söndag.

 
RESULTAT
Fredag 16 mars
VIKTOR FASTH
Viktor Fasth
 • Född

  1982-08-08

 • Längd

  182 cm

 • Vikt

  90 kg

klubblogo
DICK TÄRNSTRÖM
Dick Tärnström
 • Född

  1975-01-20

 • Längd

  186 cm

 • Vikt

  93 kg

klubblogo
Poängligan - SM-slutspelet
Profilbild

Bud Holloway

Mål

3

Assist

3

Poäng

6
LHF 2 Toni Koivisto 5
FBK 3 Mikael Johansson 5
BIF 4 Jakob Silfverberg 4
AIK 5 Kent McDonell 4

Fullständig statistik »

RESULTAT
Fredag 16 mars
NICKLAS DANIELSSON
Nicklas Danielsson
 • Född

  1984-12-07

 • Längd

  184 cm

 • Vikt

  83 kg

klubblogo
MIKAEL TELLQVIST
Mikael Tellqvist
 • Född

  1979-09-19

 • Längd

  180 cm

 • Vikt

  86 kg

klubblogo