Nedsläpp: Rond fyra - Nu kör vi!

Publicerad: 2012-03-16 17:49

Inför kvällens två kvartsfinaler har Skellefteå 2-1 i matcher mot MODO, medan AIK har samma siffror mot seriesegrarna Luleå.  Kan Luleå kvittera matchserien på Hovet och kan MODO ta sin andra raka seger mot SAIK? Hockeyligan.se tar nu på sedvanligt sätt en närmare titt på läget i lagen.

Luleå - AIK

AIK leder med 2-1 i matcher.

Luleås Chris Abbott är avstängd och sedan tidigare saknas Sami Sandell, Konstantin Komarek och Cam Abbott. Luleå ställer upp med samma formationer som senast.

Senast startade AIK utan Fredrik Svensson och Rastislav Pavlikovsky och de två är inte heller med i kvällens laguppställning. Dick Tärnström och Fredrik Carlsson, som båda bröt förra matchen, är däremot tillbaka i laget igen.

Men samtidigt saknas centern Joakim Nordström, vilket gör att "Gnaget" tvingas kasta om en del i sina kedjor. Oscar Steen tar Nordströms plats mellan Kent McDonell och Johannes Salmonsson och backen Christopher Aspeqvist går in som forward i kedjan med Richard Gynge och Robert Rosén.

Skellefteå - MODO

Skellefteå leder med 2-1 i matcher.

Sedan tidigare saknar MODO långtidsskadade Freddy Meyer. Inte heller Janos Hari, Anton Hedman och Patrik Cedergren ingår i kvällens laguppställning. Därmed ställer MODO upp med samma formationer som senast.

I onsdags saknade Skellefteå Fredrik Styrman, Rasmus Edström (långtidsskadad) och Anders Söderberg. Vidare tvingades Pierre-Edouard Bellemare att bryta den matchen på grund av skada. Styrman är med i kvällens laguppställning och är uppsatt som sjundeback. Däremot saknas Edström, Söderberg och Bellemare.

Lee Goren tar Bellemares plats mellan Oscar Möller och Bud Holloway, Erik Forssell går in i förstakedjan med Joakim Lindström och Jimmie Ericsson, och Oscar Lindberg, som senast var extraforward, kliver nu in i tredjekedjan med Fredrik Hynning och Christian Söderström.

Vidare är Petter Emanuelsson med som extraspelare. Johan Alm, som var sjundeback senast, är däremot inte med i kvällens trupp.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

 
MATCHGUIDE
Fredag 16 mars 19:00
Hovet
  
MATCHGUIDE
Fredag 16 mars 19:00
Fjällräven Center
    
Poängligan - SM-slutspelet
Profilbild

Bud Holloway

Mål

3

Assist

3

Poäng

6
LHF 2 Toni Koivisto 5
FBK 3 Mikael Johansson 5
LHF 4 Sebastian Enterfeldt 4
BIF 5 Jakob Silfverberg 4

Fullständig statistik »

Skytteligan - SM-slutspelet
Profilbild

Oscar Ahlström

Mål

3

Assist

0

Poäng

3
SAIK 2 Bud Holloway 3
FBK 3 Mattias Sjögren 2
SAIK 4 Jimmie Ericsson 2
MODO 5 Dick Axelsson 2

Fullständig statistik »

Assistligan - SM-slutspelet
Profilbild

Mikael Johansson

Mål

0

Assist

5

Poäng

5
SAIK 2 Bud Holloway 3
AIK 3 Victor Ahlström 3
LHF 4 Toni Koivisto 3
LHF 5 Niklas Olausson 3

Fullständig statistik »