• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Nedsläpp: HV71 saknar Fantenberg och Fasth

12 januari 2013 15:05

Lördagseftermiddagen innebär fyra heta elitseriematcher och precis som vanligt bjuder vi dig på läget i lagen samt lite intressant statistik. Vi kan bland annat notera att HV71 kommer till spel utan både Oscar Fantenberg och Jesper Fasth.


Luleå - Timrå

Luleå har två raka vinster, medan Timrå har förlorat de åtta senaste matcherna.

Pavel Skrbek är långtidsskadad. Senast saknade Luleå även Linus Klasen, Fredrik Svensson och Johan Gustafsson. Skrbek och Svensson saknas även den här gången, men positivt för LHF är att både Gustafsson och Klasen nu är tillbaka i laget igen. Klasen och Sami Sandell är uppsatta som extraspelare och comebackande Gustafsson vaktar kassen.

Timrå får i dag tillbaka målvakten Joakim Lundström, men sedan tidigare saknar TIK Tommy Stenqvist, Robin Lindqvist, Alexander Larsson, Daniel Öhrn och Niklas Nordgren. Johan Andersson är avstängd.

Säsongens möten mellan LHF och TIK har slutat med två vinster för Timrå och en seger för Luleå. Noterbart är att säsongens alla tre inbördes möten har avgjorts på straffar, där segersiffrorna har skrivits till 3-2 för Luleå och 1-0 och senast 4-3 för Timrå.

MODO - Linköping

MODO har två raka vinster och har tagit minst en poäng per match de nio senaste matcherna, men Elitseriens formstarkaste lag Linköping har vunnit de sex senaste matcherna.

MODO:s Peter Öberg och Ladislav Nagy var inte med senast. Inte heller Oscar Alsenfelt ingick i torsdagens laguppställning. Öberg är nu tillbaka och han går in i tredjekedjan med Morten Madsen och Kristian Forsberg. Därmed blir Janos Hari extraforward.

Till dagens match hade Linköping två frågetecken: Eric Himelfarb klev senast av efter första perioden med en ömmande ljumske och Pär Arlbrandt fick ett skott som tog illa på foten. Arlbrandt är med, däremot saknas Himelfarb och LHC har därmed kallat hem Christopher Fish från Örebro. Senast ställde LHC upp utan Mattias Weinhandl och Jesper Pettersson och de två är inte med nu heller.

MODO leder den här säsongens möten med Linköping med 2-1 i matcher, tack vare vinster med 5-3 och 5-4 efter förlängning. Däremellan vann LHC med 3-0.

Färjestad - AIK

Färjestad har tagit minst en poäng per match de sex senaste matcherna, medan AIK har förlorat de fyra senaste matcherna.

Färjestad ställde senast upp utan Wilhelm Westlund samt den långtidsskadade trion Sanny Lindström, Mikael Johansson och Oscar Klefbom. Vidare tvingades Rickard Wallin att bryta matchen mot HV71 pga skada. Wallin och de fyra förstnämnda saknas i FBK:s laguppställning. Jack Connolly tar Wallins plats i förstakedjan med Per Åslund och Christian Berglund.

AIK får tillbaka Daniel Josefsson och Joakim Nordström, däremot saknas Tobias Viklund den här gången. David Lillieström-Karlsson, Dick Tärnström, Josh MacNevin, Christian Sandberg, Jonathan Andersson och avstängde Patric Blomdahl saknas sedan tidigare.

Säsongens inbördes möten mellan lagen står 2-1 i matcher till FBK, efter vinster med 2-1 efter förlängning och senast 3-2. Däremellan vann AIK med 2-1 efter straffar.

Frölunda - HV71

Frölundas Fabian Brunnström och Pierre Johnsson (långtidsskadad) var inte med senast och vidare klev Per-Johan Axelsson av torsdagens match mot AIK. Axelsson är inte med i FHC:s laguppställning, men samtidigt är Brunnström nu tillbaka och uppsatt som extraspelare.

Senast stod HV71-trion Mikko Louma, David Petrasek och Rhett Rahkshani utanför truppen. Johan Davidsson saknades pga skada och Tommy Kristiansen är utlånad. Petrasek och Rahkshani är nu med igen, men Davidsson och Luoma är inte med i dag heller och dessutom saknar HV71 alltså den här gången både Oscar Fantenberg och Jesper Fasth.

HV71 har sju raka segrar samt tre raka bortasegrar mot Frölunda, där den här säsongens vinster har slutat 4-1, 3-2 och senast 2-1.