• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Resultat: Sjunde raka segern för HV71

1 november 2011 21:39

Under tisdagkvällen ledde Oscar Sundh med sina två mål HV71 till lagets sjunde raka seger. Trepoängaren och 4-1-vinsten mot Linköping innebär också att HV därmed behåller serieledningen. I de övriga matcherna fick vi se vinster för Färjestad, Brynäs, MODO, Frölunda och Skellefteå.


Glödhete Oscar Sundh visade alltså vägen för HV71 när han ordnade en 2-0-ledning mot Linköping. Pontus Netterberg fyllde på med sitt första elitseriemål. LHC:s Andreas Jämtin reducerade sedan, men HV:s Johan Lindström fick sista ordet och hans 4-1-mål blev också matchens sista.

– Målen har börjat trilla in och det är skönt. Jag tycker vår insats är fem plus i dag, sa Lindström till CANAL+ efter segern.

MODO vände mot Timrå

Timrå inledde bäst och gick fram till 0-2, men MODO krigade sig in i matchen och genom mål av Rob Schremp, Morten Madsen och Mika Hannula vände man tillställningen till en 3-2-ledning efter två perioder.

– Första perioden var helt bedrövlig, men nu har vi kommit igång, sa Hannula efter den andra akten.

Per-Åge Skröder fastställde sedan slutresultatet 4-2 på ett snyggt sätt när han med en vacker dragning grundlurade TIK:s målvakt Stefan Ridderwall.

Luleå vann skotten - men FBK vann matchen

Efter en mindre bra start spelade bortalaget Luleå upp sig i Löfbergs Lila Arena och tack vare Daniel Gunnarsson kunde LHF gå in i den andra pausvilan med 1-1. Men trots ett skottövertag fick norrbottenslaget till slut se sig besegrat med 2-1, efter att Christian Berglund avgjort för hemmalaget.

– Vi har chanser för att vinna, men tyvärr sätter vi inte dit dem, sa Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.

Holloway ledde Skellefteå till seger

I Skellefteå Kraft Arena gick AIK fram till 1-3, men hemmalaget kom tillbaka och ledda av tvåmålsskytten Bud Holloway, Lee Goren och Pierre-Edouard Bellemare lyckades SAIK till slut vinna med 4-3. En stark och imponerande vändning av västerbottenslaget och en lika tung förlust för "Gnaget", som nu parkerar på en elfteplats i tabellen.

Johansson - straffhjälte på Hovet

En tät match på Hovet mellan Djurgården och Frölunda krävde ett straffmarathon innan FHC:s Mikael Johansson tilll slut avgjorde drabbningen och därmed också säkrade bonuspoängen för bortalaget från Göteborg. Dessförinnan hade Mika Pyörälä nätat två gånger om för västkustlaget.

– Vi spelar riktigt dåligt i den tredje perioden, så vi får vara glada över att vi får med oss en poäng. Vi uppträder väldigt ängsligt, sa DIF:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Brynäs PP fortsätter att imponera

Kvällens sista match blev en målfest där Brynäs Ryan Gunderson med sina två fullträffar ledde gävlelaget till en trepoängare. Återigen imponerande BIF framför allt i numerärt överläge, då lagets samtliga mål kom i just powerplay.

– Skönt att flera olika spelare får göra mål, var BIF:s Calle Järnkroks glada sammanfattning av segern mot Växjö.