Besöksrekord för Elitserien även på nätet!

Publicerad: 2012-03-23 12:35

Vi har tidigare i flera olika omgångar kunnat redovisa publikmässiga framgångar under Elitserien 2011/2012. Nu har vi också förmånen att följa upp de positiva siffrorna med ett nytt besöksrekord på nätet, i och med att Elitseriens 14 olika hemsidor lockade över 416 000 unika besökare under vecka 11!

Elitseriens närvaro på nätet har ökat stadigt under de senaste åren och satsningen på både den officiella hemsidan Hockeyligan.se och ute i de olika klubbarna har gett fortsatt framgång även säsongen 2011/2012.

Nyheten Elitserien Play har givetvis bidragit till framgången, men förklaringen till ökningen är betydligt bredare än så. Det hårda arbetet runt om i landet har nu lett till att Elitserien för andra året i rad under en enskild vecka passerat en drömgräns på 400 000 unika besökare. För bara några år sedan var milstolpen det siktades mot hälften så stor.

Förutom de enskilda klubbarnas engagerade hemsidesredaktioner har Elitserien valt att satsa på en central hemsida i Hockeyligan.se, där fokus ligger på ligan som helhet samtidigt som klubbar och enskilda individer lyfts fram. Hockeyligan.se nådde under den aktuella rekordveckan över 168 000 unika besökare.

- Det är otroligt roliga siffror att kunna ta del av, säger Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

- Efter besöksrekorden i arenorna är detta ytterligare ett kvitto på att Elitserien är het och efterfrågas. Vi har arbetat hårt både i arenorna och på nätet med att Elitserien alltid ska vara tillgänglig, därför är det härligt att se att arbetet ger resultat.

Besökarundersökning inför framtiden

Elitserien genomförde under januari månad en stor besökarundersökning, som gav ett otroligt gensvar på alla 14 hemsidor under Elitseriens paraply. Mängder av svar och synpunkter kom in till de olika redaktionerna.

- Det är härligt att se det stora engagemang som finns hos våra besökare på nätet. Vi har fått väldigt bra betyg generellt, samtidigt som vi har fått med oss massor av idéer och förbättringsbara punkter inför framtiden, säger Hockeyligan.se:s chefredaktör Tobias Josefsson.

Samtliga klubbar har fått ta del av sin respektive rapport och en totalrapport för att kunna jämföra inom Elitserien, därtill de fritextsvar som har lämnats av besökarna.

Vi vill härmed sända ut ett stort tack från Elitserien till alla våra besökare i arenorna och på nätet! Utan er hade vi aldrig varit där vi är i dag - och tillsammans ska vi bli ännu bättre.

 
BESÖKSSIFFROR ELITSERIEN

Under vecka 11 år 2012 hade Elitseriens hemsidor 416 734 unika besökare. Det är ett nytt rekord för Elitserien, som under förra säsongen nådde strax över 400 000 under den bästa veckan.

Siffran ger plats 51 på listan över svenska hemsidor och hemsidesnätverk, sammanställt av KIA Index.

Förutom klubbhemsidorna ingår även Hockeyligan.se och Elitserien Play i hemsidesnätverket. Hockeyligan.se var under den aktuella veckan störst med över 168 000 unika besökare. Den största klubbhemsidan var Djurgården, som lockade över 57 000 unika besökare.

Topplista och mer information om mätningarna återfinns på http://www.kiaindex.net/

PUBLIKREKORD 2011/2012

För sjätte säsongen i rad har över 2 miljoner besökare noterats i Elitseriens arenor under de 330 matcherna. Säsongen 2011/2012 går till historien som den första med över 2,1 miljoner besökare och publiksnittet är därtill det högsta som någonsin registrerats!

Mer läsning
Dubbla publikrekord i stärkt Elitserien
"Målet är att alltid ha fullsatt"
Elitserien återtog förstaplatsen i Europa