Lagkaptenen Markusson stannar i Växjö

Publicerad: 2012-03-25 17:58

Under söndagen meddelar Växjö Lakers att man har förlängt kontraktet med lagkaptenen Johan Markusson. Det nya avtalet är skrivet över nästa säsong. "Många kvällar är det han som drar laget med sin attityd och inställning" säger Lakers sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Johan Markusson blev mållös under säsongen som gick, men svarade för sex assist på 51 matcher.

- "Mackan" visade den gångna säsongen att han kan vara samma spelare för oss i Elitserien som han var i HockeyAllsvenskan, säger Evertsson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Han är vår lagkapten och det uppdraget tycker vi att han har skött på ett ypperligt sätt. Han är en viktig del i den etableringsfas som är i och kommer vara i under ett tag framöver.

Markusson blir därmed den fjärde spelaren som förlänger sitt kontrakt efter Jeremias Augustin, Björn Karlsson och Erik Josefsson, och samtliga fyra spelare har varit med ett tag och bildat stomme i Växjö Lakers.

- De är en del i det lag som många ansett vara jobbiga att möta både i HockeyAllsvenskan och Elitserien. Det har alltid varit ett signum för oss, att vi är jämna och inte är så mycket upp och ner och de här spelarna är viktiga för att bibehålla den identiteten, säger Evertsson.

Mer läsning:

Växjös lagbygge inför 2012/2013
Växjö förlänger med Josefsson
Två backar förlänger med Växjö Lakers
Alsenfelt lämnar, men Lundgren klar för Växjö

 
JOHAN MARKUSSON
Johan Markusson
  • Född

    1979-08-20

  • Längd

    181 cm

  • Vikt

    100 kg

klubblogo