Nedsläpp: Kampen om LeMat fortsätter!

Publicerad: 2012-03-26 18:00

I kväll fortsätter jakten på Raoul LeMats hett åtråvärda pokal, då det har blivit dags för nedsläpp för SM-semifinalerna mellan Skellefteå och AIK och mellan Brynäs och Färjestad. Hockeyligan.se tar nu tempen på de fyra lag som fortfarande har chansen att ta SM-guld senare i vår.

Vi har under de senaste dagarna laddat upp rejält inför semifinalerna och avslutar nu alltså uppladdningen med Nedsläpp inför kvällens två matcher.

Skellefteå - AIK

Senast det begav sig för Skellefteå kom västerbottenslaget till spel utan Rasmus Edström, John Klingberg och Pierre-Edouard Bellemare och ingen av dem kommer heller till spel i kväll. Därmed ställer SAIK upp med samma formationer som senast.

AIK kom senast till spel utan Fredrik Svensson, Rastislav Pavlikovsky och Joakim Nordström. Svensson saknas fortfarande, men lagom till kvällens match får AIK tillbaka Nordström och Pavlikovsky. Men samtidigt saknas Daniel Rudslätt. Inte heller Christopher Aspeqvist finns med i "Gnagets" laguppställning den här gången.

- Jag är lite osäker på när Svensson kan spela igen, men det ser inte bra ut. Men Rudslätt är nog tillbaka redan på onsdag, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson till klubbens hemsida.

Brynäs - Färjestad

Brynäs Sebastian Lauritzen (långtidsskadad) missar resten av säsongen. Senast saknade gävlelaget även Simon Bertilsson och Johan Holmqvist, men både Holmqvist och Bertilsson är nu tillbaka i laget.

Inför matchen var det oklart om Jesper Ollas (varit sjuk) skulle komma till spel, men Ollas ingår också i kvällens laguppställning. Däremot saknar Brynäs den här gången Jonathan Carlsson (sjuk).

Senast saknade Färjestad Per Åslund (feber) och han saknas även i kväll. Robin Sterner är med som extraforward och jämfört med senast saknas Anton Grundel.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

 
MATCHGUIDE
Måndag 26 mars 19:00
Skellefteå Kraft Arena
    
MATCHGUIDE
Måndag 26 mars 19:00
Läkerol Arena
  
Poängligan - SM-slutspelet
Profilbild

Jakob Silfverberg

Mål

5

Assist

4

Poäng

9
SAIK 2 Bud Holloway 7
FBK 3 Rickard Wallin 6
BIF 4 Calle Järnkrok 6
FBK 5 Mikael Johansson 6

Fullständig statistik »

Skytteligan - SM-slutspelet
Profilbild

Jakob Silfverberg

Mål

5

Assist

4

Poäng

9
AIK 2 Oscar Ahlström 4
SAIK 3 Bud Holloway 4
SAIK 4 Jimmie Ericsson 3
FBK 5 Rickard Wallin 3

Fullständig statistik »

Assistligan - SM-slutspelet
Profilbild

Mikael Johansson

Mål

0

Assist

6

Poäng

6
AIK 2 Oscar Steen 4
BIF 3 Calle Järnkrok 4
FBK 4 Marcus Paulsson 4
MODO 5 Rob Schremp 4

Fullständig statistik »