Färjestad: "Vi är jättetrygga med "PW"

Publicerad: 2012-03-27 14:47

När Cristopher Nihlstorp tvingades bryta den första semifinalmatchen mot Brynäs fick Fredrik Pettersson-Wentzel chansen i FBK-kassen, och "PW" tog verkligen chansen, då han var högst bidragande till Färjestads förlängningsseger. Inför onsdagens drabbning hyllar karlstadlagets tränare sin burväktare. "Det är bara att bocka och buga för hans fantastiska insats och vi är jättetrygga med "PW" i kassen" säger FBK:s coach Leif Carlsson till Hockeyligan.se.

De regerande mästarna Färjestad fick en ypperlig start på semifinalserien mot Brynäs, när man under måndagen vann den första semin i Gävle med 3-2 efter förlängning.

-  Stundtals blev vi lite stillastående och då fick Brynäs skölja över oss. De hade också många farliga målchanser, men vi lyckades ändå kriga oss till en seger, säger Carlsson och fortsätter:

- Att Nihlstorp tvingades bryta är givetvis en sak som kan störa, men vi är väldigt harmoniska och vi tål motgångar. Men sen är det också bara att bocka och buga för "PW:s" fantastiska insats. Att komma in i det läget och spela som han gjorde tyder på att han är väldigt stark mentalt.

Dag för dag för Nihlstorp - Åslund kör för fullt

Hur är läget med Nihlstorp (skrapsår på hornhinnan)?
- Vi tar det dag för dag, men nu är det viktigaste att han blir återställd. Vi får löpande info kring "Torpet" och det är ingen omöjlighet att han är tillbaka igen redan till den andra semin. Men det vet vi inte förrän i morgon (läs onsdag), säger Carlsson och tillägger:

- Men samtidigt är vi jättetrygga med "PW" och det känns bra med honom i kasssen.

Hur ser det ut för Per Åslund (som har varit sjuk)?
- Han kör för fullt igen och om inget bakslag inträffar är han en möjlighet för i morgon. Men vi tar ut laget på matchdagen.

 
RESULTAT
Måndag 26 mars

Se highlights från matchen

FREDRIK PETTERSSON-WENTZEL
Fredrik Pettersson-Wentzel
 • Född

  1991-07-23

 • Längd

  185 cm

 • Vikt

  80 kg

klubblogo
PER ÅSLUND
Per Åslund
 • Född

  1986-08-21

 • Längd

  188 cm

 • Vikt

  88 kg

klubblogo
MATCHGUIDE
Onsdag 28 mars 19:00
Löfbergs Lila Arena