Nemeth: "Vi har inga större dippar"

Publicerad: 2012-03-27 15:15

AIK fortsätter att gå fram som en ångvält i SM-slutspelet och inför semifinalmatch nummer två mot Skellefteå ger oss AIK-backen Patrik Nemeth några skillnader jämfört med förra säsongens slutspel. "Vi har inga större dippar och vi känns bättre förberedda" säger Nemeth till Hockeyligan.se.

AIK fortsätter alltså att imponera och tack vare måndagens 4-1-vinst i Skellefteå Kraft Arena leder man nu semifinalserien mot SAIK med 1-0 i matcher.

- Det kändes som en stabil insats genom hela laget. Inte minst så jobbade vi som ett lag, är Nemeths korta och koncisa analys av segern i Västerbotten.

Nu har ni fem raka slutspelsvinster, vad är hemligheten?
- Vi spelar en bra hockey där alla verkligen bidrar. Vi spelar jämnt och vi har inga större dippar. Förra året rasade vi ihop i semifinalen mot Färjestad, men nu känns vi bättre förberedda och även mer mentalt redo.

Hur ser du på fortsättningen av semifinalserien mot Skellefteå?
- Det känns som att Skellefteå inte riktigt nådde upp till sin högsta nivå senast och därför lär de säkert komma ut extra hårt på onsdag, säger AIK-backen och tillägger:

- Men vi har samtidigt en bra känsla och ett bra självförtroende och vi är redo för uppgiften.

"Vi får se om jag kan spela"

I måndags var du tvungen att bryta matchen på grund av skada, hur är läget nu?

- Jag vill inte säga vilken typ av skada det handlar om och vi får se om jag kan spela i morgon. Jag hoppas på spel, men om det blir så bestämmer vi på matchdagen.

 
RESULTAT
Måndag 26 mars

Se highlights från matchen

PATRIK NEMETH
Patrik Nemeth
  • Född

    1992-02-08

  • Längd

    192 cm

  • Vikt

    96 kg

klubblogo
MATCHGUIDE
Onsdag 28 mars 19:00
Hovet