Fredrik Svensson: "Vi slår ut Skellefteå"

Publicerad: 2012-03-29 17:00

Backtuffingen Fredrik Svensson har inte satt sin skridsko på isen under slutpelet på grund av en skada. Enligt honom själv ser det mörkt ut för en comeback. "Det går långsamt framåt, jag är inte ens på is i nuläget", säger Svensson till Hockeyligan.se.

Senast Fredrik Svensson var på isen var den 18:e februari hemma mot Linköping på Hovet. En segdragen magmuskelskada har sedan dess hindrat honom från att spela under slutspelet där AIK är i semifinal.

- Det är klart det är tråkigt att inte kunna vara med där ute, men jag försöker peppa killarna så gott det går istället, säger Fredrik Svensson.

Gårdagens match - historisk

Matchen på Hovet i går kväll mellan AIK och Skellefteå gick till historien som den tredje längsta någonsin i slutspelssammanhang. Det dröjde 10:49 in i den tredje (!) övertidsperioden innan Skellefteås lagkapten, Jimmie Ericsson satte pucken mellan benen på AIK:s målvakt Viktor Fasth.

För AIK:s Fredrik Svensson är det inget nytt med långa förlängningar. Han var med i den nästlängsta matchen någonsin mellan Timrå och Leksand i slutspelet 02/03, och vet vad som är viktigt efter en sådan lång match:

- Under matchens gång tänker man inte så mycket på det, man bara kör. Det är dagen efter som man verkligen komma känna att kroppen har tagit stryk. Viktigast efter en sån här lång match är att fylla på med energi hela tiden så man orkar med nästkommande fight.

Matchen då?

- Vi får en kanonstart med två tidiga mål, sen är det synd att de reducerar i slutet av perioden. Skellefteå tar över spelet i andra och för matchen, men vi kommer upp bra i tredje perioden, säger Svensson och fortsätter:

- I förlängningen var det mycket chanser åt båda håll där båda lagen borde avgjort tidigare, men visst är det surt att förlora på det sättet.

"Viktor Fasth fäller avgörandet"

Nu vänder semifinalserien åter till Västerbotten för match tre. Den hemmaplansfördel Skellefteå tappade med förlusten i match ett, har man nu tagit tillbaka via segern i går. AIK ser dock gärna att man vänder hem till Stockholm igen med ännu en seger på bortaplan.

- Vi ska försöka göra det lika bra som senast vi var här. Vår gameplan är att komma ut hårt och hålla ett högt tempo och förhoppningsvis stressa Skellefteå till enkla misstag, säger AIK:s Fredrik Svensson.

Vad fäller avgörandet i matchserien och hur slutar det?

- Det som fäller avgörandet i den här serien blir att Viktor Fasth spikar igen helt. Från början trodde jag på 4-1 i matcher till oss och det går ju fortfarande, men jag säger 4-3 i matcher till oss, avslutar Svensson.

"Nemeth spelar i morgon"

Troligtvis kommer Patrik Nemeth till spel på fredag, medan Rastislav Pavlikovsky förmodligen missar matchen. AIK:s naprapat, Fredrik Olsson kommenterar läget:

- Nemeth spelar med största sannolikhet i morgon, om det inte händer något nu under natten. Med Pavlikovsky får vi avvakta och se lite. Han krockade med en egen spelare i går, och skadan han fick mot Luleå gjorde sig påmind. Inte lika allvarligt som tidigare, men han missar troligtvis matchen i morgon, säger Olsson till Hockeyligan.se.

 
FREDRIK SVENSSON
Fredrik Svensson
  • Född

    1975-04-13

  • Längd

    184 cm

  • Vikt

    94 kg

klubblogo
MATCHGUIDE
Fredag 30 mars 19:00
Skellefteå Kraft Arena
    

Läget i AIK: Fredrik Svensson saknas sedan tidigare. "Det går långsamt framåt och jag är inte ens på is i nuläget", säger Svensson till Hockeyligan.se.

Troligtvis kommer Patrik Nemeth som saknades senast nu till spel. Däremot missar förmodligen Rastislav Pavlikovsky matchen. "Nemeth spelar med största sannolikhet, medan Pavlikovsky troligtvis inte är med på fredag", säger AIK:s naprapat Fredrik Olsson till Hockeyligan.se.

RESULTAT
Onsdag 28 mars

Se highlights från matchen