Bellemare bröt - men Forsberg "hoppas på spel"

Publicerad: 2012-03-29 14:20

Forwarden Pierre-Edouard Bellemare, som nyligen återvänt till spel efter skada, utgick under gårdagens maratonmatch mot AIK. Skellefteåtränare Anders Forsberg vill inte avslöja varför men hoppas på fransmannen i morgon. "Det var inte skadan utan en annan grej”, säger han utan att precisera.

Bellemare spelade bara 13:37 i maratonmatchen mot AIK som avgjordes till Skellefteås fördel i den sjätte perioden, men under den tiden hann han bland annat med att fixa ett straffslag - som Oscar Möller förvaltade på bästa sätt.

- Jag fick kasta om lite, säger Anders Forsberg

- Men i Bellemares fall handlar det inte om skadan utan om en annan grej. Honom hoppas jag ha tillbaka i nästa match.

Även backen Hannu Pikkarainen klev av under matchen. På frågan om det var en bänkning eller skada svarar Forsberg:

- Skada låter bättre.

Men var det en skada?
- Jag går på det.

Spelet då? Jo, Skellefteåtränaren är missnöjd med de två insläppta målen i början av matchen men desto gladare över "de avslutande 90 minuterna... eller vad det nu blir".

- Då gör vi en rätt bra match, från tio minuter och framåt. Vi skapar lägen och sätter oss i bra position och borde nog ha avgjort lite tidigare tycker jag. Men samtidigt får man lite extra av det här och nöter motståndaren litegrann. Det var skönt. Kul att Jimmie (Ericsson) fick hänga dit den också.

Tränaren passar även på att hylla inramningen på Hovet.

- Det är en fantastisk publik och ett sånt jäkla liv att det är svårt att få ut rätt folk ur båset. Man måste nästan springa fram och tillbaka och slå och markera på spelarna, så det var grymt svårt.

 
PIERRE-EDOUARD BELLEMARE
Pierre-Edouard Bellemare
  • Född

    1985-03-06

  • Längd

    182 cm

  • Vikt

    89 kg

klubblogo
SENASTE MATCH
Onsdag 28 mars

Se highlights från matchen

NÄSTA MATCH
Fredag 30 mars 19:00
Skellefteå Kraft Arena