Kaptenen: "Vi tar med oss att vi lyckas vända"

Publicerad: 2012-03-29 16:29

Det tog drygt 110 minuter, men när lagkapten Jimmie Ericsson väl tryckte in segermålet var det desto mer förlösande för Skellefteå. Matchserien är kvitterad, 1-1, när vi nu blickar fram mot rond tre på fredag. "Jag tycker det är grymt starkt att vända 0-2 och vinna till slut", säger Jimmie Ericsson till Hockeyligan.se.

AIK:s box satsade stenhårt på att avskärma Skellefteås skyttar vid blålinjen och lämnade ytor tre mot två längre ner i zon. Det utnyttjade gästerna, och när Ericsson lämnades omarkerad framför målet siktade han länge och väl innan han tryckte in matchavgörande 5-4 lågt längs isen i powerplay.

- Då mådde jag grymt bra naturligtvis. Vi hade några trötta perioder i matchen, men det är rätt naturligt. När vi avgjorde släppte det mesta, säger forwarden.

Vad betyder en sån seger mentalt?
- Ju längre matchen går, desto jobbigare psykiskt gissar jag att det är att förlora. Men det får du egentligen fråga AIK om. Jag tycker det är grymt starkt att vända 0-2 och vinna till slut.

En annan matchhjälte var Oscar Möller, som såg riktigt pigg ut matchen igenom. Han kvitterade först till 2-2 och satte sedan en straff fram till 3-2, båda efter liknande avslut intill Viktor Fasth.

- Inför straffen tänkte jag att jag skulle försöka skjuta där igen. Jag tror den tog på honom, men den gick in i alla fall, säger han till Hockeyligan.se.

Du visslades ut ganska kraftigt...
- Ja, det är bra tryck. Hur kul som helst att spela när det är fullsatt. Man blir bara taggad av det, i alla fall jag.

Nämn något som ni gjorde markant bättre jämfört med första matchen.
- Fler mål! Nä, men spelvändningarna gör vi bättre. Mitt första mål till exempel, men även många andra gånger då vi vänder snabbt.

I stället för 0-2 och rejäl uppförsbacke är ställningen nu helt jämn och fortsättningen på serien oviss.

- Det är riktigt skönt. Det hade nog varit ett ganska stort hål med 0-2 i matcher. Rätt psykologiskt viktigt att ta en match på bortaplan också och få komma hem och spela hemma nu, säger Oscar Möller.

Jimmie Ericsson tar främst med sig två positiva ting från matchen i Stockholm till drabbningen i Skellefteå:

- Att vi klarar att behålla trycket lite mer i anfallszon än i första matchen och självklart att vi klarar av att vända.

 
MATCHGUIDE
Fredag 30 mars 19:00
Skellefteå Kraft Arena
    

Läget i Skellefteå: Pierre-Edouard Bellemare och Hannu Pikkarainen klev av senast, men båda är tillgängliga. Rasmus Edström saknas sedan tidigare.

OSCAR MÖLLER
Oscar Möller
 • Född

  1989-01-22

 • Längd

  179 cm

 • Vikt

  84 kg

klubblogo
JIMMIE ERICSSON
Jimmie Ericsson
 • Född

  1980-02-22

 • Längd

  188 cm

 • Vikt

  92 kg

klubblogo
SENASTE MATCH
Onsdag 28 mars

Se highlights från matchen