Peter Öberg återvänder till MODO

Publicerad: 2012-03-30 10:44

Under fredagen meddelar MODO att man har gjort klart med forwarden Peter Öberg som närmast kommer från allsvenska Västerås. "Peter har vunnit SM-guld med MODO och vi är glada att få knyta upp en spelare som har ett stort hjärta för föreningen, säger MODO:s GM Markus Näslund till örnsköldsviksklubbens hemsida.

Peter Öberg är fostrad i LN91 och debuterade i Elitserien med MODO 1999. 2001 tog forwarden en ordinarie plats i MODO:s A-trupp, där han gjorde totalt sju säsonger och höjdaren så här långt i karriären är SM-guldet 2007.

– En fantastiskt härlig upplevelse. Självklart någonting man gärna vill vara med om igen, säger Öberg till MODO:s hemsida.

Hösten 2008 flyttade Öberg till Ryssland där han representerade Gazovik Tyumen och Gazovik Univer. Flytten gick sedan till Finland och KalPa innan han 2009 hamnade i Västerås. Men nu väljer han alltså att återvända till Örnsköldsvik och MODO.

– Det känns roligt och mycket inspirerande att komma tillbaka till MODO. Först och främst har jag blivit äldre och därigenom skaffat mig mer rutin och erfarenhet. Förhoppningsvis har jag lärt mig något genom åren och är en bättre spelare nu, säger 29-åringen.

Kontraktet med Öberg sträcker sig över säsongen 2013/2014.

Läs mer på MODO:s hemsida.