Berglund går från Färjestad till Växjö

Publicerad: 2012-04-04 16:52

Växjö har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför nästa säsong och den här gången handlar det om Färjestads back Kristofer Berglund. Avtalet är skrivet på två år. "Kristofer är en kille som vi har följt genom åren och han är en spelare som vi känner kommer passa in i vårt sätt att spela, säger Lakers sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Kristofer Berglund slog igenom i moderklubben Björklöven och fick i samma veva spela JVM. 2008 skrev han på för Luleå och fick under sin första säsong i Elitserien även testa på spel i Tre Kronor.

Efter fyra elitseriesäsonger och 210 matcher för Luleå och Färjestad är Berglund nu alltså klar för Växjö.

- Kristofer är en kille som kom upp i Björklöven och som vi i Växjö Lakers hade flera duster med. Han är en rörlig back med ett bra förstapass som spelar enkelt. Han har också ett bra spelsinne och en fin offensiv kapacitet, säger Evertsson till Växjös hemsida och tillägger:

- Han har haft en dalande poängproduktion i Elitserien, men det har sina förklaringar. Han var mer offensiv i Luleå och mer defensiv i Färjestad, så även om poängen minskat så tycker jag att han är en bättre back idag än när han kom till Elitserien.

Förra säsongen var Berglund med och vann SM-guld med Färjestad.
- Man måste erkänna att Färjestad är en klubb som lär spelare att vinna, och det har Kristofer lärt sig där. Han har stärkt defensiven och visat att han kan vara riktigt bra i egen zon. Trots att han inte är så stor så är han tuff och jobbig att möta, säger Växjös sportchef.

Växjös lagbygge inför 2012/2013
Fokus: Johan Markusson om att vara nykomling

 
KRISTOFER BERGLUND
Kristofer Berglund
  • Född

    1988-08-12

  • Längd

    178 cm

  • Vikt

    83 kg

klubblogo