Nedsläpp: AIK-trio tillbaka i semifinal 6

Publicerad: 2012-04-05 17:52

Kan AIK få stopp på Skellefteås offensiv? Får vi se en sjunde och direkt avgörande semifinalmatch i Västerbotten på lördag? Det är två helt centrala frågor inför kvällens match i Stockholm, där AIK måste vinna för att inte få en för tidig semester. Hockeyligan.se har tagit en titt i laguppställningarna och det finns en del intressant att notera, bland annat att AIK får tillbaka en trio spelare och att Skellefteå inte ändrar på tisdagens vinnande koncept.

AIK - Skellefteå

Skellefteå leder med 3-2 i matcher.

En titt på läget i AIK visar att långtidsskadade Fredrik Svensson fortfarande är borta från spel, det är även Johannes Salmonsson som själv skriver på Twitter att han är sjuk. Däremot är trion Rastislav Pavlikovsky, David Lillieström-Karlsson och Stefan Johansson tillbaka i spel. Målvakten Markus Svensson tvingas stå över matchen, Niklas Lundström ersätter som reserv.

Gästande Skellefteå har Rasmus Edström långtidsskadad, därtill saknas både Martin Lundberg och Fredrik Styrman som har fått stanna hemma i Västerbotten. Laget formeras på pappret på exakt samma sätt som i 8-2-segern häromdagen.

Lagen har mött varandra elva gånger den här säsongen. Sex gånger har hemmalaget vunnit, fem gånger har bortalaget vunnit - bara två matcher har slutat oavgjort vid full tid. Skellefteå har sju inbördes segrar, AIK har följaktligen fyra. Skellefteå har vunnit två av två matcher efter ordinarie tid, båda på bortaplan

En kvalificerad gissning är att powerplay kan få en avgörande roll i kväll. Visst kan man säga det om varje match, men det är slutspelets två bästa PP-lag som möts. Skellefteå har en effektivitet på grymma 30,23 procent, men AIK:s 27,59 är snudd på lika grymt!

Följ matchen i text och video

Kvällens match följer du via Elitserien Arena, där du hittar artiklar och video både inför och efter match - och under match självfallet även liverapportering med statistik. Via vår mobila applikation Elitserien 2011/2012 (för iOS och Android) kan du också följa händelserna - och därtill har du möjlighet att ta del av helt unika målklipp.

Trevlig kväll och glad påsk!

 
MATCHGUIDE
Torsdag 5 april 19:00
Hovet
  
PUCKSNACK INFÖR SEMIFINAL 6

Pucksnack inför torsdagens match

Pucksnack laddar upp inför semifinal 6 mellan AIK-SAIK