Resultat: Rosén fixade sjunde match för AIK

Publicerad: 2012-04-05 21:39

Med två fullträffar låg AIK:s forward och poängkung Robert Rosén bakom hundra procent av sitt lags mål denna torsdagkväll. Det räckte alldeles utmärkt för att utjämna matchserien mot Skellefteå till 3-3 i matcher, eftersom Viktor Fasth i kassen bara behövde släppa en puck förbi sig. AIK vann därmed med 2-1 mot Skellefteå i semifinal 6 och vi får se en direkt avgörande match på lördag.

AIK - Skellefteå 2-1

Ställningen är 3-3 i matcher i bäst av 7.

Den första perioden i semifinal 6 bjöd på totalt tre powerplaychanser för SM-slutspelets två effektivaste lag i den spelformen, men utdelningen lät vänta på sig. Inte minst gav Viktor Fasth i hemmakassen ett tryggt intryck när Skellefteå matade skott på skott mot honom.

Skellefteå vann skotten i den första akten med 14-6 och lagen hade egentligen var sin riktigt het målchans. I den andra akten fortsatte ställningskriget mellan två lag som verkligen ville ha matchens första mål. Målet kom, föga förvånande, i numerärt överläge.

Elitseriens poängkung Robert Rosén lossade ett oväntat skott från nära håll, pucken satt i bortre delen av Joacim Erikssons målbur till 1-0 efter lite drygt halva matchen. I nästa powerplay för AIK var det däremot mycket nära att Skellefteå kunde kvittera i numerärt underläge, men uddamålsledningen höll sig in i den andra pausen.

Robert Rosén matchens kung

Samme Rosén klev fram än en gång i period 3 och dundrade in 2-0 redan efter drygt tre minuters spel. Ett snabbt avlossat slagskott satt mellan benen på Eriksson.

Därefter var det Skellefteå för hela slanten under en längre sekvens i matchen och en logisk reducering kom. Naturligtvis kom den i powerplay och naturligtvis var det slutspelets skyttekung Bud Holloway som med ett direktslagskott skickade in 2-1 i den sjunde minuten.

Efter målet fortsatte Skellefteås press mot Viktor Fasths målbur, men de riktigt vassa chanserna var ärligt talat få. En kompakt offensiv mot ett uppoffrande försvar gav en rafflande upplösning.

De sista minuterna väntade alla på en anstormning från Skellefteå, ungefär som tidigare i perioden, men oväntat var det AIK som kontrollerade den sista minuten och kunde hålla undan till seger.

- Det är helt underbart, vi vill tillbaks hit, konstaterade AIK:s målvakt Viktor Fasth i TV4 efter matchen och fick jämföra sin insats med den under matchen häromdagen.

- Sju mål mindre än förra gången, det var åt rätt håll i varje fall. Vi visar prov på stark moral som kan studsa tillbaka, men det lär bli andra bullar i övermorgon och då ska vi ta dem.

Den sjunde och direkt avgörande semifinalen spelas på lördag i Skellefteå, med start klockan 15:00!

 
RESULTAT
Torsdag 5 april
NÄSTA MATCH
Lördag 7 april 15:00
Skellefteå Kraft Arena