Tomas Montén ny tränare i Timrå IK

Publicerad: 2012-04-12 10:30

Tomas Montén flyttar från Djurgården till Timrå där han blir huvudansvarig i båset nästa säsong. Det meddelar Medelpadsklubben i ett pressmeddelande på torsdagen. "Tomas har hela tiden varit vårt huvudspår och det känns roligt att vi nu kommit fram till en lösning", säger sportchefen Kent Norberg.

35-årige Montén kommer närmast från uppdrag i Djurgården där han först var assisterande tränare till Hardy Nilsson, och därefter även Tony Zabel och Charles Berglund. Han har även meriter som huvudansvarig i samma klubb 2008-2009.

- Tomas är en tränare jag följt länge och han passar bra in på den profil vi sökt. Dels med anledning av att vår ambition är att föryngra laget och att Tomas tidigare har jobbat mycket med unga spelare, dels att han även har erfarenhet från Elitserien efter fyra säsonger i Djurgården, vilket också är något vi sökt, säger sportchefen Kent Norberg.

Till sin hjälp kommer Montén att få Anders Karlsson och Henrik Stridh, som tog över efter Per-Erik Johnsson och Clas Eriksson efter nyår och som tillsammans med Tommy Andersson vann Kvalserien och höll laget kvar i Elitserien.

Kent Norberg, som gick från assisterande tränare till sportchef efter att Stefan Lindqvist entledigats från tjänsten i november, kommer att fortsätta i sin roll som just sportchef.

Läs mer på klubbens hemsida.

 
FAKTA TOMAS MONTÉN

Född: 1977-11-02 i Borlänge

Tränaruppdrag:

01-02: Färjestads BK J20
02-05: Mora IK J20
05-07: Djurgårdens IF J20
08-09: Djurgårdens IF Headcoach
09-12: Djurgårdens IF Ass. coach
           JVM Ass. coach
12-14: Timrå IK Headcoach