Gustaf Wesslau från Djurgården till HV71

Publicerad: 2012-04-12 23:00

Gustaf Wesslau flytter söderut, från Stockholm till Jönköping. Den 26-årige målvakten har skrivit på ett treårskontrakt med HV71. "Mitt mål är att vara bäst i Sverige och vinna SM-guld, vilket passar bra eftersom HV71 har samma målsättning", säger den före detta Djurgårdskeepern till klubbens hemsida.

Wesslau har representerat Djurgården under tre säsonger i Elitserien men har också spelat för AHL-laget Springfield Falcons (10/11) och allsvenska klubbarna Borås, Almtuna, Malmö och AIK. Trots att Djurgården åkte ur Elitserien den här säsongen var han en av lagets bästa spelare.

- Vi har haft ögonen på Gustaf en längre tid. Han är en kille som tävlar varje dag och som hela tiden vill bli bättre. Gustaf har bra ålder och är utvecklingsbar som kommer passa bra in i gruppen, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Gustaf Wesslau:

- Jag är väldigt förväntansfull och glad över att få representera en så fin förening som HV71 under de kommande åren. Det ska bli kul att stifta bekantskap med North Bank Supporters som alltid skapar bra stämning i Kinnarps Arena, vilket gör det till ett av de trevligaste ställena att spela på.

Läs mer på klubbens hemsida.

 
GUSTAF WESSLAU
Gustaf Wesslau
  • Född

    1985-02-05

  • Längd

    193 cm

  • Vikt

    85 kg

klubblogo
LÄGET I TRUPPEN

HVTV: Sportchefen Stillman om nyförvärven

Fredrik Stillman om de tre nyförvärven och läget i a-lagstruppen.