Resultat: Möller hjälte när Skellefteå reducerade

Publicerad: 2012-04-17 21:59

SM-finalserien rullar vidare med ny match i Gävle på torsdag. Det står klart efter Skellefteås 3-2-seger på tisdagen. Hemmalagets stora hjälte blev Oscar Möller som sköt det matchavgörande målet i den tredje perioden. "Det känns som att de (Brynäs) har fått sig en tankeställare nu", säger matchhjälten till TV4.

Ställningen är därmed 3-2 i matcher till Brynäs, som har missat två matchbollar. Detta trots att laget vände 0-1 till 2-1 i andra perioden den här kvällen.

För precis som hemmalag brukar göra var det Skellefteå som satte högsta fart från start. Som mest ledde man skotten med 9-0, innan Bud Holloway skickade in det förlösande 1-0-målet. Han gjorde det tack vare ett slagskott direkt efter tekning i powerplay bakom den i övrigt storspelande Johan Holmqvist, som kom in i stället för Niklas Svedberg i Brynäskassen.

- Det kändes okej. Det var lite smådetaljer som jag inte var nöjd med, men på det stora hela var det väl okej, säger Holmqvist, som inte visste varflör han fick chansen, till TV4.

Holmqvists räddning bäddade för vändning

När samme Holmqvist räddade ett friläge för Anders Söderberg vände matchen i andra perioden. Kort därefter bokfördes nämligen Johan Larsson för 1-1 när han träffades av Ryan Gundersons höstlöv från blå, och sen var det dags för firma Järnkrok-Silfverberg att kliva in i handlingen.

Den förstnämnde checkade fast pucken bakom kassen och hittade sin radarpartner framför, varpå avslutet satt mellan benen på Joacim Eriksson. Men Skellefteå skulle ändå gå till pausvila med positiva vibbar tack vare Tomas Skogs kvittering dryga minuten före signalen, elegant framspelad av Holloway och Pierre-Edouard Bellemare.

Möller avgjorde

Och så var det då Oscar Möller, som valde sitt första finalmål med omsorg. Han höll sig framme på en retur efter 13:33 av den tredje perioden och sköt segern till sitt Skellefteå, även om det satt långt inne på slutet när Brynäs chansade med tom bur och etablerade press.

- Otroligt skönt att vi vinner den här matchen. Det känns som att vi verkligen är med i matchen nu. De (Brynäs) har nog fått sig en tankeställere nu, säger matchhjälten till TV4.

- Det (målet) var lite påpassligt egentligen. Målvaktstränarna brukar ju tjata om att man ska skjuta på bortre benskyddet och komma på returen, och det var väl det vi gjorde där, säger Möller med ett leende.

Bellemare klev av skadad

Men allt var inte frid och fröjd i hemmaläget. I den tredje perioden tvingades nämligen en till synes groggy Bellemare kliva av efter en tackling. Hans medverkan i nästa match får därmed betraktas som ett frågetecken.

 
RESULTAT
Tisdag 17 april
Poängligan - SM-slutspelet
Profilbild

Bud Holloway

Mål

10

Assist

13

Poäng

23
BIF 2 Jakob Silfverberg 19
SAIK 3 Joakim Lindström 17
SAIK 4 Jimmie Ericsson 16
SAIK 5 Oscar Möller 15

Fullständig statistik »

Skytteligan - SM-slutspelet
Profilbild

Jakob Silfverberg

Mål

12

Assist

7

Poäng

19
SAIK 2 Bud Holloway 10
SAIK 3 Oscar Möller 7
SAIK 4 Jimmie Ericsson 7
AIK 5 Kent McDonell 6

Fullständig statistik »

MATCHGUIDE
Torsdag 19 april 19:00
Läkerol Arena