Andersson och Grillfors klara för Linköping

Publicerad: 2012-04-22 18:58

Andreas Andersson och Daniel Grillfors är namnen på Linköpings två senaste nyförvärv. Samtidigt är ett nytt tvåårskontrakt med Christian Engstrand klart, vilket innebär att LHC väljer en målvaktslösning med Engstrand och Andersson. Bakom dem finns två målvakter i Axel Brage och Marcus Högberg.

Målvakten Andreas Andersson, som senast har spelat i HV71, är nu alltså klar för spel i Linköping. Den 33-årige burväktaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

- Det känns väldigt roligt och spännande att gå vidare i karriären. Jag hoppas kunna hjälpa Linköping till stora framgångar, säger Andersson till LHC:s hemsida.

Den gångna säsongen stod Andersson 23 elitseriematcher, där han noterades för en räddningsprocent på 93,31.

- En stabil målvakt som kommer att bilda ett bra målvaktspar tillsammans med Christian Engstrand, säger östgötaklubbens sportchef Johan Hemlin.

Engstrand stannar

Samtidigt står det alltså klart att 23-årige Christian Engstrand har förlängt sitt kontrakt med LHC med ytterligare två år. Engstrand vaktade den gångna säsongen LHC:s kasse i 13 elitseriematcher med en räddningsprocent på 91,00.

- Vi tar nästa steg med Christian och är mycket glada över att kunna förlänga hans kontrakt med ytterligare två år. En LHC-kille med fortsatt utvecklingspotential som vi nu vill ge chansen ordentligt att tävla om förstaspaden, säger Hemlin.

Christian Engstrand om sitt nya kontrakt:
- Det känns bra med två nya år och det ska bli kul att få kampera ordentligt och visa framfötterna i Elitserien.

Grillfors ny back i Linköping

29-årige Daniel Grillfors har de senaste sex åren representerat HV71, men nu är det alltså Linköping som gäller de nästkommande tre säsongerna. Därmed är den sista backplatsen i LHC nu fylld.

- En stabil tvåvägsback med styrkor i såväl det offensiva som defensiva spelet. Han blir en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge, säger sportchefen.

Daniel Grillfors om sin nya klubb:
- Linköping är en bra förening. Jag har alltid gillat att komma dit och spela matcher.

Mer läsning om Linköping:

Weinhandl tillbaka i Elitserien och Linköping
Linköping föryngrar A-truppen

Fyra nyförvärv klara för Linköping
Roger Melin återvänder till Linköping

 
ANDREAS ANDERSSON
Andreas Andersson
 • Född

  1979-04-09

 • Längd

  183 cm

 • Vikt

  90 kg

klubblogo
CHRISTIAN ENGSTRAND
Christian Engstrand
 • Född

  1988-11-08

 • Längd

  183 cm

 • Vikt

  88 kg

klubblogo
DANIEL GRILLFORS
Daniel Grillfors
 • Född

  1982-07-02

 • Längd

  193 cm

 • Vikt

  86 kg

klubblogo