Per-Erik Johnsson ny tränare i AIK

Publicerad: 2012-04-24 13:48

AIK har gjort klart med en ny tränarstab inför nästa säsong. Per-Erik Johnsson tar över huvudansvaret. "Perra" är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper" säger "Gnagets" sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Nu är det alltså klart vilka som tar över tränarjobben i AIK efter Roger Melin och Gunnar Persson. Per-Erik Johnsson blir huvudtränare och vid sin sida kommer "Perra" att ha den förre NHL-spelaren Mats Lindgren och AIK:s tidigare J20-tränare Anders Hultin.

– Vi fortsätter att fokusera på det som gjort oss framgångsrika de senaste åren: lagbygget. "Perra" är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper. Tillsammans med Mats och Anders är jag övertygad att AIK kommer ha stora möjligheter att ta nästa steg, säger sportchefen Gozzi till AIK:s hemsida.

AIK blir Johnssons fjärde elitserieklubb. Värmlänningen har vunnit två SM-guld med Färjestad och utsågs till årets coach 2008/2009. Han kommer närmast från Timrå IK.

Anders Hultin, som flyttas upp från AIK:s J20-lag och Mats Lindgren, som är verksam i AIK:s ungdomsverksamhet, tar nu klivet in i hetluften. Johnsson och Lindgren jobbade tillsammans under två säsonger i Skellefteå.

– Mats och "Perra" var framgångsrika när de ledde Skellefteå. De kompletterar varandra väl och delar synsätt på hockey. Anders är en duktig istränare som har haft stora framgångar med våra juniorlag.

Som ny fystränare anställs Fredrik Sjölander. Utöver de fyra nya namnen finns sedan tidigare målvaktstränaren Stefan Persson och lagledaren Jan Samryd i staben.

Att sportchefen Gozzi utökar ledarstaben är ett led i ett nytt tänk.
– Vi vill jobba mer med utveckling av varje enskild spelare. "Perra" kommer ha ett övergripande ansvar och se till att skapa en stark och vinnande grupp. De andra tränarna får mer tid till individuell utveckling för varje spelare.

Mer läsning om AIK:

Björn Melin tillbaka i Elitserien - klar för AIK
Broc Little klar för AIK och kvartett stannar i AIK
Daniel Larsson klar för AIK

 
"PERRA" NY TRÄNARE I AIK

Perra "En stor utmaning"

Per-Erik Johnsson tar över huvudansvaret i AIK.