Nordquist vill stanna i Brynäs - men först Vegas

Publicerad: 2012-04-24 15:29

Brynäs Jonas Nordquist sa det redan i augusti. "Vår målsättning är att ta SM-guld. Jag tycker också att vi har ett lag som kan göra det". Med facit i hand kan vi bara lyfta på hatten för gävlelaget och Nordquists uttalande.  Och BIF-spelaren som på onsdag tar planet mot Las Vegas vill absolut uppleva en så kallad favorit i repris. "Jag vill gärna stanna i Brynäs och få vara med om den här resan igen" säger Nordquist till Hockeyligan.se.

Jonas Nordquist tio (1+9) poäng på 17 matcher placerade brynäscentern på en delad tiondeplats i SM-slutspelets poängliga. Vidare räckte hans 23 (9+14) poäng på 48 elitseriematcher till en delad sjätteplats i Brynäs poängliga. När Hockeyligan.se når BIF-spelaren har han alltså siktet inställt på fortsatt guldfirande i Las Vegas.

- Det kommer säkert att bli jättetråkigt med sex dagar i Vegas, säger Nordquist med ett skratt och fortsätter:

- Nu har vi haft några dagar på oss att återhämta oss efter guldfirandet och det ska självklart bli fantastiskt kul att åka till Vegas.

Du säger återhämta er, det låter nästan som att guldfirandet har varit tuffare än matcherna?

- Det låter jag vara osagt, men det har varit några tuffa dagar (skratt).

"Säger man att man är bäst så tror man på det"

När jag pratade med dig innan säsongen var målet solklart. Det fanns inget annat än ett SM-guld. Hur mycket har ert tydliga mål betytt för er resa hela vägen till guldet?

- Så här i efterhand är det ju lätt att säga att vi är bäst. Men innan säsongen trodde ju många att det bara var snack. Vi visste att vi hade ett bra lag och säger man att man är bäst tillräckligt många gånger så tror alla på det till slut. Går man inte man inte in med den inställningen är det svårt att få in det tänket, säger den 29-årige leksandssonen och fortsätter:

- Vårt lag har jävligt kul ihop, allt runt omkring har varit bra och framför allt hittade alla spelare en nivå till i slutspelet. Vi har en härlig harmoni och atmosfär i gruppen och i den miljön är det väldigt lätt att utvecklas i. Sedan har vi också haft fantastiska tränare i Tommy (Jonsson) och Janne (Larsson), som alltid är på gott humör och den vägen har bidragit till en härlig stämning, där man verkligen kan skämta med varandra.

Byrnäs höjer LeMat-pokalenBrynäs höjer LeMat-pokalen. Foto: Tobias Josefsson

Om jag utnämner Jakob Silfverberg och Niklas Svedberg till era stora slutspelskungar, vad säger du då?

- Silfverberg är en helt fantastisk spelare och jag har nog aldrig spelat med en bättre spelare. Han gör aldrig ett dåligt byte och det har varit väldigt inspirerande för oss andra. Men sen har han också haft en väldigt bra omgivning i Johan Larsson och Calle Järnkrok, för vissa gånger när man ser dem på isen tror man knappt att det är sant att de kan göra såna grejer som de gör.

- Svedberg är en av de största vinnarna jag har spelat med. Han har varit helt otrolig i varje match. Men totalt sett är det ändå en laginsats som har lett oss till guldet. Det har alltid varit någon som har klivit fram och ett bra exempel på det är när Joachim Rohdin går in och avgör en match för oss.

"Vill helst stanna i Brynäs"

Nordquist har så här långt hunnit med en elitseriesäsong i Leksand, tre säsonger i Luleå, två säsonger i Frölunda och den gångna säsongen var hans tredje i Brynäs. Totalt har Nordquist noterats för 216 (94+122) poäng på 393 elitseriematcher. Men då hans kontrakt med Brynäs nu är över är frågan var han spelar till hösten.

- Jag hoppas att jag får fortsätta i Brynäs, men just nu är det svårt att säga så mycket mer om det, då det i så fall är mycket som ska falla på plats. Men jag skulle gärna stanna och få uppleva den här resan igen.

Hur ser det ut med intresse från andra klubbar?
- Visst finns det intresse från andra klubbar, men jag vet faktiskt inte exakt hur det ser ut. Jag har varit inne i slutspelsbubblan och har inte heller velat prata med min agent under slutspelet.

- Så det är egentligen först nu jag har börjat ta tag i det hela. Jag stänger inga dörrar och det finns även intresse från utländska klubbar. Men om allt funkar kontraktsmässigt väljer jag helst som sagt att fortsätta i Brynäs.

Hur ser du på din säsong?
- Man vill alltid göra mer mål och poäng. Men det viktigaste är alltid att vinna, så jag är jättenöjd, säger Nordquist innan han fortsätter packandet för Las Vegas och fortsatt guldfirande.

 
JONAS NORDQUIST
Jonas Nordquist
 • Född

  1982-04-26

 • Längd

  189 cm

 • Vikt

  95 kg

klubblogo
Assistligan - SM-slutspelet
Profilbild

Bud Holloway

Mål

10

Assist

13

Poäng

23
BIF 2 Calle Järnkrok 12
SAIK 3 Joakim Lindström 12
BIF 4 Jonas Nordquist 9
SAIK 5 Jimmie Ericsson 9

Fullständig statistik »

RESULTAT
Torsdag 19 april

Se highlights från matchen

NIKLAS SVEDBERG
Niklas Svedberg
 • Född

  1989-09-04

 • Längd

  186 cm

 • Vikt

  80 kg

klubblogo
JAKOB SILFVERBERG
Jakob Silfverberg
 • Född

  1990-10-13

 • Längd

  183 cm

 • Vikt

  83 kg

klubblogo
Skytteligan - SM-slutspelet
Profilbild

Jakob Silfverberg

Mål

13

Assist

7

Poäng

20
SAIK 2 Bud Holloway 10
SAIK 3 Jimmie Ericsson 7
SAIK 4 Oscar Möller 7
AIK 5 Kent McDonell 6

Fullständig statistik »

Poängligan - SM-slutspelet
Profilbild

Bud Holloway

Mål

10

Assist

13

Poäng

23
BIF 2 Jakob Silfverberg 20
SAIK 3 Joakim Lindström 17
SAIK 4 Jimmie Ericsson 16
BIF 5 Calle Järnkrok 16

Fullständig statistik »