Cam Abbott fortsätter i Luleå Hockey

Publicerad: 2012-05-11 11:59

Luleå Hockey och forwarden Cam Abbott, 28, är överens om ett nytt tvåårskontrakt. Detta efter att den kanadensiske forwarden bedömts vara redo för spel igen till hösten efter att ha missat hela fjolårssäsongen. "I och med att Cam aldrig spelade med oss förra säsongen så ser vi honom nästan som ett riktigt fint nyförvärv för de kommande två säsongerna" säger Luleås vice klubbdirektör Thor Stöckel till klubbens hemsida.

För tillfället rehabiliterar Cam Abbott i enlighet med den plan som tagits fram av Luleå Hockeys medicinska team.

Då rehabiliteringen går enligt plan och den allmänna bedömningen är att Cam skall vara återställd och kunna spela hockey igen har Luleå Hockey nu alltså valt att förlänga avtalet med kanadensaren.

- Jag är jätteglad över att jag får chansen att komma tillbaka och spela för Luleå Hockey igen. Den förra säsongen har varit den tyngsta perioden i mitt liv. Därför ser jag nu fram emot att komma tillbaka och visa för mina lagkompisar, föreningen och framför allt alla som hejar på Luleå Hockey att jag fortfarande har min bästa hockey framför mig, säger Cam Abbott tlll Luleås hemsida och fortsätter:

- Jag kommer att fortsätta med min rehabiliteringsträning för att i augusti kunna komma tillbaka till Luleå igen så att vi återigen skall kunna visa att vi är en kraft att räkna med, både i Elitserien och ute i Europa.

På sina 143 matcher i Elitserien och SM-slutspelet har Cam Abbott totalt hunnit med 109 poäng, fördelat på 51 mål och 58 passningspoäng.

- Vi är väldigt glada både för Cams och vår egen skull att han kommer kunna spela hockey igen. En frisk Cam Abbott är en stor tillgång med sin inställning, målfarlighet och det klockrena samspel som han tidigare visat tillsammans med tvillingbrorsan Chris, säger Stöckel.

Luleås lagbygge inför 2012/13

Mer läsning om Luleå:

BIK Karlskogas Persson klar för Luleå
Jens Jakobs klar för Luleå
Mattias Persson lämnar Luleå
Anton Hedman klar för Luleå
Olausson och Jaakola stannar i Luleå
Moras Niklas Fogström klar för Luleå

 
CAM ABBOTT
Cam Abbott
  • Född

    1983-10-24

  • Längd

    181 cm

  • Vikt

    86 kg

  • Profil »

klubblogo