• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Två beslut i Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd

17 februari 2016 15:15

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd meddelade under onsdagen två beslut rörande spelare i SHL. Luleås Anton Hedman och Växjös Eric Martinsson stängs båda två av varsin match.


Anton Hedman i Luleå får en matchs avstängning för boarding. Det var i tisdagens match mot Malmö som Hedman satte in en hård tackling på Henrik Hetta i Malmö som åkte in i sargen och sedan blev liggandes på isen. Hetta lämnade isen skadad och kom inte tillbaka till spel.

Utdrag från domen: Disciplinnämnden anser att Anton Hedman utdelat en tackling mot en icke puckförande motspelare som lett till att denna kastats våldsamt mot sargen. Disciplinnämnden bedömer därför händelsen som en boarding. Nämnden beaktar att motspelaren skadades och anser därför att händelsen bör leda till en avstängning.

Växjös Eric Martinsson stängs av en match för spark. Det var efter att straffläggningen i matchen mot Djurgården var avklarad som Martinsson riktade en spark mot Djurgårdens Robin Alvarez.

Utdrag från domen: Genom uppgifterna i anmälan och filmsekvensen är det klarlagt att Eric Martinsson utdelat en sparkrörelse. Nämnden anser dock att förseelsen är av lindrig karaktär och att avstängningen därför kan stanna vid den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty.

Båda spelarna missar matcherna under torsdagens omgång och är tillbaka i spel på lördag igen.