Resultat: Regerande mästarna bröt förlustsviten

Publicerad: 2012-11-01 21:50

Brynäs besegrade Timrå och tog därmed sin första seger sedan den 13 oktober. Linköping vann över MODO för ett trendbrott i Fjällräven Center medan Växjö tog två poäng i smålandsderbyt efter seger mot HV71 på straffar. I de övriga matcherna tog Färjestad en övertygande seger mot Rögle, Luleå besegrade Frölunda efter straffar och Skellefteå svarade för en mäktiga tredje period på Hovet.

MODO - Linköping 0-3

Precis som i MODO:s senaste hemmamatch gjorde gästerna mål på sitt första skott i matchen. Simon Hjalmarsson sköt ett skott som letade sig in bakom Oscar Alsenfelt redan efter 26 sekunder. Linköping utökade även sin ledning i den andra perioden när Mattias Weinhandl pricksköt 0-2 i krysset när gästerna spelade powerplay.

Linköping fortsatte att försvara sig mycket bra och när Pär Arlbrandt satte 0-3 efter en kontring i den tredje perioden var det Linköping som tog med sig samtliga tre poäng hem. Därmed bröt även östgötarna sin svit med sex raka förluster mot MODO på bortaplan. Andreas Andersson höll sin första nolla för säsongen när han räddade samtliga 38 skott.

"Vi krigar verkligen där ute, täcker skott och jobbar stenhårt. Vi tar tillvara på de chanser vi får", sa Linköpings Andreas Andersson till C More efter matchen.

Timrå - Brynäs 2-4

Det var en svängig förstaperiod som publiken i E.ON Arena bjöds på när hemmalaget tog ledningen genom Christian Söderström. Men Brynäs kvitterade genom Elias Lindholm innan man även tog ledningen då Johan Harju mycket vackert spelade fram Jonas Nordqvist till 1-2. 

I den andra perioden utökade även gästerna sin ledning till 1-3 genom Cody Franson innan Timrå i den tredje perioden lyckades reducera genom Jonathan Hedström som var riktigt bra matchen igenom. Men det var ändå Brynäs som drog det längsta strået i den här underhållande matchen. Calle Järnkrok visade klass och satte 2-4 i krysset när han tog avslutet på egen hand i ett två mot ett-läge.

AIK - Skellefteå 0-5

Efter två spelade perioder stod det fortfarande 0-0 på Hovet i Stockholm, men efter en blixtrande tredje period från gästerna åkte Skellefteå hem med samtliga tre poäng.

Fredrik Lindgren spräckte nollan efter två minuters spel i den tredje perioden och sedan trillade puckarna in i en strid ström. Martin Sevc gjorde sitt första mål i Skellefteå, Oscar Möller krutade in ett kanonskott, Johan Alm och Joakim Lindström nätade också och efter 20 intensiva minuter blev alltså slutresultatet hela 0-5.

Skellefteås Jimmie Ericsson, som gjorde två assist, kommenterar matchen på följande sätt till C More "Det var en tuff match ända in i slutet men det blev 5-0 till slut. Nu ska det bli kul att möta serieledarna i nästa match".

Färjestad - Rögle 4-0

I Löfbergs Lila Arena var det hemmalaget som startade klart bäst och ryckte ifrån till 3-0 redan i den första perioden. Magnus Nygren, Max Görtz och Marcus Paulsson svarade för målen där, innan Christan Berglund även ökade på till 4-0 i den andra perioden.

Inga fler mål föll i Karlstad och därmed höll Alexander Salak sin tredje raka nolla i Elitserien när han stoppade samtliga 17 skott från gästande Rögle.

"Nej, jag har aldrig haft så många nollor på rad tidigare i min karriär. Jag försöker att jobba hårt varje dag och det fungerar väldigt bra just nu", sa Salak till C More efter slutsignalen.

HV71 - Växjö 3-4 OT PS

I smålandsderbyt var det Växjö som rivstartade med två mål i powerplay när HV71:s Sebastian Strandberg satt utvisad 2+2 minuter. Först sköt Noah Welch 0-1 innan Jonas Holös satte 0-2 endast 58 sekunder senare. HV71:s Marcus Nilsson reducerade i inledningen av den andra perioden innan Växjös Holös satte sitt andra mål för kvällen fram till 1-3.

I den tredje perioden kämpade sig hemmalaget tillbaka in i matchen. I powerplay sköt Oscar Fantenberg 2-3 och med spel sex mot fem var Jason Krog sist på pucken för en kvittering när endast två minuter återstod. Matchen gick till straffläggning efter en händelserik förlängning men väl i straffläggningen var det rutinerade Tomi Kallio som fixade bonuspoängen till Växjö som därmed såg till att målvakten Gustaf Wesslau fick nöja sig med 14 raka segrar i inledningen av Elitserien.

"Jag hade redan tänkt klart, så det var ingen överraskning för mig när jag åkte fram", sa Kallio med ett skratt till C More angående den avgörande straffen.

Frölunda - Luleå 1-2 OT PS

En tät match i Scandinavium slutade med att Luleå avgick med segern efter straffläggning. Luleå tog ledningen med 0-1 genom Chris Abbott som utnyttjade ett tveksamt ingripande från frölundamålvakten Julius Hudacek. Kvitteringen lät dröja till 2:33 in i den tredje perioden då Fredrik Sjöström styrde in 1-1 efter ett backskott från Christian Bäckman. 

Inga mål föll i förlängningen och enda målskytt i straffläggningen blev Luleås Linus Klasen som iskallt satte sin straff i nät efter en dragning som avslutades med ett backhandskott.

På följande sätt kommenterar Klasen sin straff till C More efter slutsignalen: "Jag hade problem med den här målvakten tidigare så den här gången var jag tvungen att hitta på någonting speciellt. Vi hade bra lägen idag med bland annat två lägen i powerplay under övertid, där måste vi sätta dit pucken."

 
Frank Eriksson
Chefredaktör, Hockeyligan.se
red@hockeyligan.se
MODO - LINKÖPING 0-3
Torsdag 1 november

Se highlights från matchen

TIMRÅ - BRYNÄS 2-4
Torsdag 1 november

Se highlights från matchen

AIK - SKELLEFTEÅ 0-5
Torsdag 1 november

Se highlights från matchen

FÄRJESTAD - RÖGLE 4-0
Torsdag 1 november
HV71 - VÄXJÖ 3-4 OT PS
Torsdag 1 november

Se highlights från matchen

FRÖLUNDA - LULEÅ 1-2 OT PS
Torsdag 1 november

Se highlights från matchen

 

Copyright © 2011-2014 SHL AB

E-post: info@shl.se

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB