Resultat: MODO vann svängig målfest

Publicerad: 2012-11-17 18:28

Brynäs ledde med både 2-0 och 4-2, men MODO kom tillbaka gång efter annan i en målfest i Gävle som slutade 6-5 efter förlängning. Det blev vinster även för Linköping, Luleå och HV71.

Luleå-AIK

AIK:s Broc Little behövde bara drygt två minuter på sig för att på egen hand vända underläge 0-1 till 2-1 mot Luleå i första perioden. Det resultatet stod sig länge och väl innan Luleås nyförvärv Mika Pyörälä kunde styra in kvitteringen sent i tredje perioden. Och samme Pyörälä spelade sedan fram till Daniel Gunnarssons matchavgörande 3-2 i förlängingen.

Brynäs-MODO

Gillar man mål lär man ha trivts i Läkerol Arena den här kvällen. När Calle Järnkrok gjorde 5-4 i slutet av tredje perioden trodde nog de flesta att saken var klar, men MODO ville annat. David Gunnarsson replikerade blixtsnabbt med sitt första elitseriemål och Richie Regehr kunde för andra bortamatchen i rad avgöra med ett direktskott i förlängningen. 6-5 till MODO i ett riktigt målkalas.

Linköping-Växjö

Förra gången Växjö gästade Cloetta Center slutade det med åtta mål i baken. Och precis som då öppnade LHC i ett galet måltempo även denna kväll. När första perioden var slut visade resultattavlan 3-0, bland annat efter backen Linus Hulströms första elitseriemål. Men Växjö reste sig och fick utdelning i andra perioden när kaptenen Johan Markusson snärtade upp sitt första elitseriemål någonsin i nättaket. Växjö gjorde sedan ett rejält försök att ta med sig en poäng till Småland men närmare än 3-2 och 4-3 kom man inte. I stället kunde Carl Söderberg skicka in 5-3 i tom kasse.

HV71-Frölunda

HV71 var det spelförande laget i en känslofylld och tempostark förstaperiod, vilket också bekräftades av 2-0 på resultattavlan efter mål av Per Ledin och Jason Krog. Det försprånget skulle visa sig nödvändigt. Viktor Stålberg tog farväl av Elitserien för den här gången genom att styra in 2-1 och Frölunda pressade frenetiskt för ett kvitteringsmål i slutet, men hemmalaget höll undan och vann med 2-1.

 
Johan Wennerström
Redaktör, Hockeyligan.se
red@hockeyligan.se
RESULTAT
Lördag 17 november
RESULTAT
Lördag 17 november
RESULTAT
Lördag 17 november
RESULTAT
Lördag 17 november
 

Copyright © 2011-2014 SHL AB

E-post: info@shl.se

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB