Nedläpp: Eldebrink leder AIK på Hovet

Publicerad: 2012-12-04 18:00

Inför kvällens fem matcher i Elitserien har vi i vanlig ordning kollat läget i samtliga laguppställningar. På Hovet i Stockholm gör Anders Eldebrink sin första match som huvudtränare för AIK och även sin första match någonsin som huvudtränare i Elitserien när laget ställs mot Färjestad.

Skellefteå - Brynäs

Skadelistan i Skellefteå har krympt, då både Johan Forsberg och John Klingberg gjorde comeback i lördags och nu består västerbottenslagets skadelista "bara" av Oscar Möller, Melker Karlsson och Petter Granberg. 

Till kvällens match byter Erik Forssell och Oscar Lindberg plats. Tomas Skogs saknas i laguppställningen och Rasmus Edström spelar därför i backpar med Martin Sevc.

Brynäs saknar Victor Berglind, Lars Jonsson, och Sebastian Lauritzen. Mats Lavander är avstängd till och med den 4 december. Mads Hansen är tillbaka i laget och inleder i fjärdeformationen. Det sker en hel del ändringar i startuppställningen i jämförelse med senaste då Jepser Ollas matchas med Sebastian Enterfeldt och Johan Harju. Tredjeformationen som startar hos gästerna är Emil Molin, Jonas Nordquist och Daniel Widing.

Luleå - Frölunda

Luleås Daniel Mannberg, Jonas Berglund och Johan Porsberger är utlånade till Asplöven. Pavel Skrbek får vänta på comeback men glädjande för Luleå är att Daniel Gunnarsson och Johan Gustafsson är tillbaka i truppen.

Gunnarsson går direkt in i första backbar tillsammans med Fransson enligt laguppställningen medan Gustafsson är tillbaka mellan stolparna.

Frölundas Mikael Johansson och Pierre Johnsson saknas sedan tidigare och gästerna ställer upp med en identisk startuppställning som i sin senaste match.

MODO - Växjö Lakers

MODO kommer till spel utan Samuel Påhlsson (långtidsskadad), Niklas Sundström och Nichlas Torp. Janos Hari är tillbaka i laguppställningen och MODO gör en del ändringar i jämförelse med senast. Förstaformationen består i afton av Mattias Ritola tillsammans med Mario Kempe och Per-Åge Skröder, andraformation Ladislav Nagy, Alexander Steen och Dave Spina.

Under måndagen blev det klart att MODO lånar ut målvakten Oscar Alsenfelt till allsvenska Leksand. Lånet gäller den här veckan.

Växjö Lakers Jan Urbas fick en smäll i den sista perioden i matchen i lördags mot HV71 och fick kliva av. Han kan inte spela mot MODO. Hans plats i kedjan med Steve Saviano och Alexander Johansson tas av Mikael Eriksson. Gustav Hjalmarsson kommer in som trettondeforward.

Backsidan är densamma som senast, Fredrik Norrena vaktar målet medan Tim Heed och Tom Linder är utlånade sedan tidigare.

AIK - Färjestad (nedsläpp 19:15)

AIK:s skadelista har inte blivit kortare och det innebär att stockholmslaget nu mönstrar en nästan identisk uppställning som i lördags mot Skellefteå. Således saknas fortfarande Josh MacNevin, Dick Tärnström, David Lillieström, Patric Blomdahl, Joakim Nordström, Esa Pirnes, Daniel Josefsson och Christian Sandberg. Enda ändringen på förhand till kvällens match är att Dennis Nordström står uppskriven medan Christoffer Gozzi saknas. Daniel Larsson vaktar kassen.

Noterbart är att matchen på Hovet är Anders Eldebrinks första som huvudtränare för AIK och första som huvudtränare i Elitserien då tidigare uppdrag innefattat assisterande tränarjobb.

- Jag ska försöka sätta min prägel på laget och vill att AIK ska spela med mycket energi precis som man gjort de senaste säsongerna. Men med tanke på att vi har så många spelare borta kan det bli svårt att få ihop den energin ikväll, säger Eldebrink till C More strax innan nedsläpp.

Jack Connolly, Sanny Lindström, Mikael Johansson och Oscar Klefbom saknas i Färjestad och Magnus Nygren är avstängd till och med den 8 december. Enda skillnaden i Färjestads startuppställning i jämförelse med senast är att backarna Anton Grundel och Wilhelm Westlund byter plats med varandra.

HV71 - Linköping

HV71 saknar Oscar Sundh, Jesper Thörnberg, Oscar Fantenberg och Jonas Gunnarsson till kvällens möte mot Linköping. Det är nygamla formationer som startuppställningar med Andreas Jämtin, Per Ledin och Johan Davidsson i förstaformationen medan den andra startformationen är Jesper Fasth, Jason Krog och Rhett Rakhshani.

I gästande Linköping saknas Mattias Weinhandl, Christian Engstrand och Patrik Zackrisson. Den enda skillnaden i Linköpings startuppställning i jämförelse med senast är att backarna Linus Hultström och Jesper Pettersson byter plats.

 
Elitserien 2012/2013
GP GD  P
1 HV71 29 14 58
2 Luleå 29 29 57
3 Skellefteå 29 34 54
4 Färjestad 29 24 51
5 Linköping 29 -3 48
6 Brynäs 29 -13 45
7 MODO 29 -1 44
8 Frölunda 28 -2 41
9 Växjö 29 -11 36
10 Timrå 30 -13 33
11 AIK 27 -22 30
12 Rögle 29 -36 22
SKELLEFTEÅ - BRYNÄS
Tisdag 4 december 19:00
Skellefteå Kraft Arena
   
Noterbart: I säsongens inbördes möten mellan Skellefteå och Brynäs står det 1-1 i matcher, efter 5-3 till Skellefteå och 3-2 till Brynäs.
LULEÅ - FRÖLUNDA
Tisdag 4 december 19:00
COOP Arena
   
Noterbart: Luleå har fem raka segrar och tre raka hemmavinster mot Frölunda inför kvällens möte. Säsongens två inbördes möten har Luleå vunnit med 2-1 och 2-1 efter straffar.
MODO - VÄXJÖ
Tisdag 4 december 19:00
Fjällräven Center
   
Noterbart: Växjös Dennis Rasmussen har gjort minst ett mål per match de tre senaste matcherna och Växjös Tomi Kallio har assisterat till minst ett mål per match de tre senaste matcherna.
AIK - FÄRJESTAD
Tisdag 4 december 19:15
Hovet
   
Notertbart: Håll ögonen på Färjestads Christian Berglund som gjort minst en poäng per match de åtta senaste matcherna.
HV71 - LINKÖPING
Tisdag 4 december 19:00
Kinnarps Arena
   
Noterbart: Sett till säsongens inbördes möten står det 1-1 i matcher efter 4-1 till Linköping i Kinnarps Arena och 5-0 till HV71 i Cloetta Center.