Tacklingskavalkad från Elitserien

Publicerad: 2012-12-05 13:15

Elitserien är så mycket mer än bara snygga mål och räddningar. Det bjuds även på en hel del kamp och sköna smällar. Kolla in de hetaste tacklingarna från veckorna som gått.

Tacklingarna som visas i klippet är endast tacklingar som varken renderat i utvisning eller skada.

Brynäs är fortsatt det lag i Elitserien som tacklar mest, och man gör det med bred marginal. Man har tacklat 477 gånger under de 30 matcher man spelat. Tvåa i tacklingslistan är Växjö med sina 424 tacklingar och Skellefteå jagar på tredje plats med sina 400 tacklingar.

AIK har tacklat minst i serien med 251 tacklingar. Men då har man också bara spelat 28 matcher. Luleå är det lag som med 30 matcher spelade har tacklat minst. 309 tacklingar har norrbottningarna satt in.

Sebastian Enterfeldt - en ivrig tacklare 

Brynäs toppar inte bara som lag i tacklingstabellen. Man har också en spelare i sitt lag som toppar den individuella ligan. Forwarden Sebastian Enterfeldt är nämligen den som tacklat mest. han har stått för 74 tacklingar. Men han jagas av Färjestads Marius Holtet som tacklat 73 gånger. Noah Welch i Växjö är trea i tacklingstabellen, och den bästa backen med sina 65 tacklingar.

Men även om Brynäs toppar båda tabellerna så har man också den spelare som på 30 spelade matcher har tacklat minst. Backen Ryan Gunderson har spelat i samtliga av lagets matcher och bara noterats för en tackling.

 
Lagen som tacklar mest
Lag:   Tacklingar:
Brynäs       477
Växjö       424
Skellefteå       400
HV71       397
Rögle       389
Spelarna som tacklar mest
Spelare:   Lag: Tacklingar:
Sebastian Enterfeldt   Brynäs     74
Marius Holtet   Färjestad     73
Noah Welch   Växjö     65
Daniel Rahimi   Linköping     64
Andreas Thuresson   Brynäs     62
Hårt men regelrätt

Tacklingarna som finns i videoklippet har inte renderat i någon utvisning eller skada på någon av spelarna. Ishockey är en fysisk sport, men det ska ske efter reglerna.

Sebastian Enterfeldt
Sebastian Enterfeldt
  • Född

    1988-05-22

  • Längd

    176 cm

  • Vikt

    82 kg

  • Profil »

klubblogo